Wolken in schilderij.


Gisteren in plaats van de kwast het penseel gepakt en verder gegaan met het schilderij.
De schildersezel staat in de huiskamer, zo kan ik zien of mijn vorderingen zijn zoals ik ze in mijn hoofd heb. Als eerste was ik begonnen met een donkere achtergrond met kan/kruik (klik), daarna vond ik de achtergrond te donker en heb het lichter gemaakt met een gat erin (klik), en door het gat zag je de donkere achtergrond. Tja.... dan heb je een donker gat en even later kijk ik naar buiten naar de wolken en en dan komt de inspiratie, door het gat zie je de wolken. In de kruik een paar takken geschilderd, nee... nog niet af, straks een wandeling door het park met Chanel, wie weet.... misschien nieuwe inspiratie.
De ene keer weet ik precies wat ik wil schilderen, een andere keer wil ik geïnspireerd worden door mijn omgeving.Fijne zonnige dag!


Lieve groet,


Loes

Reacties

 1. Jaaa, dit is mooiiii! Zo ver ik kan zien heeft het schilderij niet veel meer nodig, maar ik weet zeker dat jij nog wel op een goed idee komt.
  Groet, janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er voor mij als leek al heel bijzonder uit.
  Ik wens je veel inspiratie tijdens je wandeling en bij de uitvoering veel schilder plezier.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is prachtig geworden, misschien nog niet af, maar je weet maar nooit hoe je wandeling uitpakt...Misschien de schaduw verplaatsen omdat door het gat het licht naar binnen schijnt...Maar jij zult het als beste weten met je kenners-oog. Ik ben in ieder geval onder de indruk van je verfijnde techniek, heel mooi!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het gat heel erg mooi met wolken en licht en donker en zou graag dit kunnen schilderen... maar zie iets... de vaas zweeft een beetje en... als het licht door het gat heen schijnt komt het licht van links en zou er rechts achter de vaas schaduw zijn.
  Vind het een prachtig schilderij worden!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er zo al mooi uit, laat staan als je nog meer inspiratie krijgt!
  Wat betreft het licht: ik sluit me bij de vorige schrijfsters aan, de schaduw misschien anders? Maar de maker heeft altijd het meeste verstand er van dus......succes.

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn.
  Ik laat me verrassen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk de tijd om te schilderen, zo herkenbaar. Hans gaat deze zomer met mijn atelier bezig. Ik hoop dan ook dat ik eind van de zomer daar weer heerlijk kan werken, klein beetje jaloers op je, maar ik weet dat je dan ook de rust moet hebben. Het gaat je goed af Loes, ben benieuwd naar het eindresultaat. groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het schilderij ziet er bijzonder mooi uit, volgens mij hoef je er niet zo veel meer aan te doen.
  Ben benieuwd hoe het eindresultaat word.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zooo knap dat je dit kunt... Om een mooi plaatje in je hoofd te hebben is iets heel anders dan dat ook nog goed te vertalen op doek: Jij doet dat super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi Loes!
  Ik vind het zo knap!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts