maandag 15 februari 2016

Schilderen met krijtverf.


Vandaag weer aan de gang geweest met de kwast, een staande lamp, kruk, lampenkap, en tafeltje met twee grote ijzeren bloempotten. De bloempotten staan nu te drogen tot morgen dan ga ik met de wax (clear en dark) erover heen en schuur ze wat bij zodat ze een oude look krijgen.
Met oud ijzer wacht ik altijd met verdere afwerking na het schilderen tot dat het goed gedroogd is, anders haal je de krijtverf er snel weer af.
De Hortensia's die helemaal zijn ingedroogd en staan nog steeds mooi in de oude pot, ze hebben zoals men dat noemt een poederkleur gekregen.
Volgens mij is dit het laatste wat nog geschilderd moest worden, op de salontafel na, het blad moet eerst geschuurd worden en daar wacht ik even mee tot dat het buiten een aangename temperatuur is , want binnen schuren zie ik niet zo zitten.


En dan ben je druk aan het schilderen en belt je buurvrouw aan met een pannetje heerlijke verse goulashsoep. Ohh.... kwam dat even mooi uit, na al mijn schilderwerk hoefde ik alleen maar de soep op te warmen en niet zelf te koken, het smaakte heerlijk.
Sinds mijn man in het verzorgingshuis woont, heb ik moeite met koken voor mijzelf alleen. Hoewel ik geen hekel aan koken heb, vind ik koken voor mijzelf een moeilijk puntje. Gelukkig heb ik een goede blender waar ik groente en fruit tot een heerlijk drankje maak. En als ik kook, kook ik gewoon voor vier personen, maak een bord voor één persoon en de rest gaat in bakjes in de vriezer.

Morgen maak ik een pan kippensoep, een pannetje naar de buurtjes, een kom voor mij en de rest in bakjes in de vriezer. Vroeger haalde de soep de vriezer niet, de volgende dag vroegen mijn man en dochter, heb je nog soep!

Oke... een verandering in het dagelijks leven, die komen en gaan, het is gewoon wennen.
Het is eigenlijk een lux gedoetje, het is erger als je geen eten hebt.


Het blogje maar lichtgrijs gemaakt, is wat vrolijker dan donkergrijs, toch!


Lieve allemaal, ik wens jullie een fijne week.


Lieve groet,


Loes12 opmerkingen:

 1. Je pot is heel mooi geworden en de Hortensia maakt het plaatje af.
  Ik vind het heerlijk om met krijtverf aan de gang te zijn en gebruik het ook op alle ondergronden.
  Het niet graag koken voor een persoon herken ik wel maar je lost dat wel goed op zo.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die oude hortensiabloemen in de ook al zo mooi grijze pot. Ik ben ook regelmatig met krijtverf in de weer en verf er van alles mee van schoorsteenmantel tot ijzeren etagere. Inderdaad koken voor één persoon is niet zo aantrekkelijk, maar wat lief dat de buurvrouw met goulash soep kwam. Zo kun je nog eens een soepje ruilen en handig hoor om een voorraadje voor in de vries te maken, hoef je in elk geval niet elke dag te koken. Kan me wel voorstellen dat het heel erg wennen is......
  Lieve groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig.......liefs finne week van mij x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief van je buurvrouw, ze zal vast ook genieten van jou kippensoep.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent dus weer lekker ijverig bezig.
  En je hebt een lieve buurvrouw.
  Heel begrijpelijk dat het wennen is,nu je alleen
  voor jezelf moet koken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie combi zo, de verstilde kleuren van de hortensia en de matte vaas.
  Je hebt een lieve buurvrouw die je zomaar een pannetje soep komt brengen.
  Ik kan me er iets bij voorstellen, bij die veranderde eetgewoontes. Toch is het belangrijk om toch voor jezelf te blijven koken om fit te blijven. Je lost het goed op met vooruitdenken. En een kippensoep is de beste Joodse penicilline die er is! Daar kikker je van op!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je vaas is prachtig geworden!
  En dat eten voor één persoon: hier is er nog zo één. Probeer ook op een andere manier toch gezond eten naar binnen te werken. En inderdaad een lekkere maaltijdsoep maken in een grote hoeveelheid en dan in de diepvries is een uitkomst.
  Geniet van deze mooie dag!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor, die vaas. Hier staan ook nog enkele vazen die een behandeling nodig hebben maar ik wacht even op beter weer zodat ik het buiten kan doen.
  Kan me voorstellen dat koken een stuk minder leuk is voor jezelf alleen. Ik vind het nu met zijn tweetjes al vaak niet zo leuk meer, hoewel ik best van koken houd. Maar toch het liefst voor meerdere mensen.
  Maar goed dat de blender en de diepvries er zijn, he?
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi: die hortensia in die pot, het past zo goed bij elkaar!
  Wat betreft het koken: ik kan me voorstellen dat je er niet zoveel zin in hebt om dat voor 1 persoon te doen! Maar je oplossing om wat meer te koken is wel zo slim. Mijn moeder at altijd aan de tafel toen ze alleen was, ik eet (de enkele keer dat ik alleen ben) altijd met bord op schoot bij de tv.Ik vond het van haar altijd knap dat ze de tafel bleef dekken voor zichzelf. Hoe doe jij het, ook met bord op schoot of aan tafel?
  In ieder geval ben je gezegend met een lieve buurvrouw: dat is heel wat waard!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat weer leuk he, om van iets wat je al een tijd in je bezit hebt weer iets nieuws te maken. Ze blijven prachtig die vazen. En dan is zo,n pannetje soep zo welkom. Het overkwam ons toen wij kortgeleden de sleutel van het nieuwe huis kregen, kwam de (nieuwe) buurvrouw met een pan snert en zondag met groetesoep. Dat is zo,n warm welkom.

  groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn zo'n buurvrouw. Genieten.
  De pot is mooi geworden, en erg leuk zo die combi met de hortensia bloem.

  Fijne zonnige dag.

  Liefs,
  Mirjam

  ByMir

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi geworden, fijn dat je met een restje verf weer nieuw leven kan blazen in een stuk.
  Fijn om zo'n goede buuf te hebben zeg! Ik kan me je gevoel wel voorstellen, ik heb altijd al de neiging iets makkelijks te doen wanneer er een paar kinderen niet mee eten... Dus als ik écht alleen voor mezelf zou moeten koken, zou ik daarin ook een slechte zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!! ...