maandag 16 maart 2015

Schilder weekend.


Het was een somber en koud weekend hier in Noord-Holland, dus was het tijd voor een schildersklus.
Gisteren heb ik de eetkamerstoelen wit geschilderd met krijtverf van Annie Sloan. Om problemen te voorkomen door het bloeden van het hout, heb ik eerst een grondverf erop gedaan (deze is speciaal hiervoor gemaakt). Je hebt namelijk kans dat als je met een natuurlijke verf schildert er gele plekken door de verf heen komt, dit noemt men bloeden van het hout. Daarna met witte krijtverf en afgemaakt met een clear wax.
Vier stoelen, het was een behoorlijke klus, maar het resultaat mag er wezen.


De hoesjes meteen gewassen, eerst even door de bleek gehaald, want de kleur was een beetje boter- achtig, ze zijn wel lichter geworden, maar nog niet naar mijn zin. Eerlijk gezegd: wil ik hoesjes van een stoere stof met een natuurlijke kleur. Een poosje geleden was ik met een paar vriendinnen naar mijn geboorte stad Amsterdam, daar kwamen we op de Noordermarkt waar een kraam stond met natuurlijke stoffen, zoals linnen. Al in gedachte rekenend hoeveel stof ik nodig zal hebben, vroeg ik naar de prijs van de stof, hahahaha......dit was echt hilarisch want ik zei tegen mijn vriendin: ik neem wat extra stof voor een mooie kussen hoesjes.
Het antwoord op mijn vraag hoeveel de stof kost per meter was: 120 euro per meter mevrouw, waarop mijn vriendin zei: hoeveel wil je extra nemen voor een kussen?
Natuurlijk..... alle waar naar zijn geld en het was prachtige stof, maar 120 euro per meter was mij echt wat te duur.
Vorige week even langs de Kringloopwinkel geweest en wat hing daar..... in eerste instantie dacht ik dat het een gordijn was, maar naar het bleek was het een grote grand foulard te zijn, in een prachtige natuurlijke kleur en helemaal afgezet met een brede rand en voor een zacht prijsje van vier euro.


Daar ligt hij dan een prachtige grand foulard in een natuurlijke stof en daar ga ik dan de schaar in zetten. Oh.... wel een beetje zonde he.... oke we gaan hem eerst maar even wassen en dan zien we wel weer verder.


Zo langzamerhand begint hier alles weer licht van kleur te worden, samen met de stoere potten en lampen wordt het een mooi geheel. Er is nog veel werk aan de winkel want het is weer eens tijd om de kozijnen en deuren te schilderen, maar dat doe ik als de temperatuur wat aangenamer is, zodat ik alles open kan zetten.

Aan de straat kant hebben wij de keuken en daar hangt een val vanwege de inkijk, niet zo geslaagd.
Hier heb ik een leuk idee voor, er wordt aan gewerkt, maar daarover later meer.


Hele fijne zonnige week!


Lieve groet,


Loes









16 opmerkingen:

  1. Je bent prachtig geslaagd loes ikea verkoopt ook prachtig linnen en niet duur!!vr gr dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat was die stof duur zeg, maar nu heb je wat moois voor 4 euro wat een goeie.
    Succes met maken.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, jij ook al het weekend doorgekomen met de kwast in de hand! Je stoelen zien er weer super uit. Slim om ze eerst voor te behandelen. Ik heb dat destijds met een houten kapstok niet gedaan en dat heb ik geweten: alles kleurde geel door! Hoezo, geen voorbehandeling met A.Sloanverf?
    Je boft maar om deze foulard tegen te komen bij de kringloop, na je schrik bij de Noordermarkt. Ik kan me toch herinneren van vroeger dat linnen een van de goedkoopste stoffen was...tja, deze marktkoopman had zeker verstand van brocante...nooit een goede combinatie als je koper bent...Trouwens, laatst heb ik bij de Z.eeman een mooi effen linnen tafellaken gekocht voor weinig. Ik wilde daar eigenlijk ook kussens van maken, maar heb me bedacht...zag het plaatje voor me van dit mooie stoere tafellaken op de tuintafel... onder de boom...emaile-kan water erop met verse tuinbloemen erin...zucht...zie je het voor je...?
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De stoelen zijn mooi geworden! €120?? Je moet eens bij Ikea kijken. €6.99 de meter. Daar kun je nog wel extra stof bijkopen voor kussens:))
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat gaat wel heel erg ver, zoveel geld per meter. En dan zul je er zes nodig moeten hebben of zo. En stel je voor dat je je verknipt haha...dat is helemaal niet goed voor de bloeddruk! Nee, dan is een bezoek aan de kringloop en een stoffen vondst een veel beter uitgangspunt. Succes met het vervolg.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zet de schaar er maar gerust in hoor,Loes.
    Het doel is immers heel erg mooi.
    Ik weet zeker dat het heel goed zal staan op je stoelen.
    Die zijn in ieder geval prachtig geworden.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha....120 Euro per meter: doe maar 10 meter marktkoopman!! Dat waren wel erg dure hoesjes geworden en owee als er dan iets mis gaat.....je moet er niet aan denken!
    De kringloop is altijd beter en een prima vondst!
    Succes met naaien en veel plezier natuurlijk!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik geniet altijd van je ideeën en je veranderingen en soms vraag ik me af; Hoe lang blijft je huis maximaal in dezelfde staat! Hihihi, ik vind je geweldig Loes. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het was weer om een mooi binnenklusje te doen!
    Je stoelen zijn mooi geworden.
    120 Euro voor een meter stof, tja.... gelukkig vond je een betere oplossing.
    Ik wens je heel veel succes met alle verfklussen en het naaien van de hoesjes.
    Een fijne week!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je bent lekker bezig Loes! Ik heb ook last van voorjaarskriebels en ben de hele bovenverdieping aan het opruimen, morgen kan ik beginnen met schilderen, heerlijk!
    Prachtige stof heb je op de kop weten te tikken. Jeetje 120 euro voor een meter.. wat een geluk dat de grand foulard op jou lag te wachten.

    Liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk dat je nu stof naar je zin hebt en dat voor die prijs!! Geweldig gewoon!
    Het zal een hele klus worden succes ermee!
    Het resultaat zal wel snel te zien zijn weer!


    Groetjes van Priscilla
    diybypepris.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk Loes,jij hebt je tijd weer goed besteed ,hoe de stoelen de vorige keer onder jou handen vandaan kwamen vond ik heel mooi en zo in de witte krijtverf ook.
    Wij hadden tot voor kort nooit met krijtverf gewerkt omdat ik het niet in mijn hoofd zal halen de antieke meubels met hun fraaie patine te verven.
    Maar wel de oude wandkapstok,oud bankje en oud hoog bloementafeltje mocht een ander kleurtje krijgen in onze opgeknapte gang.
    Ging opzoek naar een winkel niet ver hier vandaan waar ze krijt en kalkverf verkopen(Mia Colore),kregen goed advies en dat bestond ook uit licht schuren,grondverf tegen het eventuele bloeden van het hout en daarna pas verven,is goed gelukt en ik ben zeer tevreden over het resultaat.

    Je trof het niet met die marktprijs wat stof betreft maar wel in de kringloop voor zo weinig geld een mooie grote lap.

    Succes met je volgende plannen en ik zie het wel weer in een volgende blogpost.

    Lieve groet,Ger


    BeantwoordenVerwijderen
  13. heerlijk om zo bezig te zijn en wat leuk het resultaat. wel een heerlijke verf is het he? en wat een mooie stof heb je kunnen krijgen voor een zacht prijsje. Dubbel zo leuk.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb bijna precies zulke stoelen ook weleens geverfd met krijtverf. Een van de straat bij het grofvuil gered en één van een kringloop. Ik heb de zittingen opnieuw bekleed. Jij hebt deze hoesjes zelfgemaakt? Leuk! Je kunt misschien proberen om ze in sterke thee te leggen in een grote emmer. Dat geeft een mooi verouderd effect. Maar jute van de markt is ook wel leuk denk. En dat is helemaal niet duur; € 3,-- per meter op de Noordermarkt. Wel voorwassen want het krimpt als een gek.
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Héél mooi alweer Loes...wat ben je druk in de weer geweest,
    vorige zomer waren we ook in Nederland in 2 kringwinkels en het
    viel me op dat daar héél mooie stoffen te krijgen zijn...dat heb je dan
    weer niet bij ons !
    héél fijne dag nog
    geniet van het lentezonnetje
    Liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hahaha dat is meer in onze prijsklasse toch? Ze worden prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!