zondag 8 maart 2015

In de tuin.

Gisteren de hele middag in de tuin bezig geweest en de zit is nu weer opgeruimd en schoon. Vandaag de rest van de tuin aanvegen.


De beelden gaan van binnen naar buiten en visa versa, zo genieten we er volop van en krijgen ze die prachtige verweerde look, bij de dame op de foto rechts, is dit nog niet het geval, maar gaat zeker lukken.
Ook de Skimmia's in potten hebben we veel plezier van gehad de afgelopen winter, toch nog een beetje kleur in de tuin.

    
De Heide in de grote potten staan nog in bloei, ze blijven daar nog in tot het weer tijd is voor andere planten, zoals witte Geraniums, die blijven de hele zomer doorbloeien.
De potten ga ik weer schilderen in een betonkleur, maar dat niet alleen..... de tuin wordt weer veranderd in een natuurlijke tuin, met struiken, bloemen en kruiden..
Heel mooi een tuin met rechte vakken en Buxussen, maar niet echt mijn ding, ik mis de variaties van bloemen en struiken. Maar dat niet alleen, ik miste de vlinders die aangetrokken werden door de bloemen, de vogeltjes enz...


Dus, lieve allemaal, er is werk aan de winkel in de tuin.
Niet erg hoor.... want ik vind het heerlijk om in de tuin bezig te zijn, dat houd ik uren vol.


Gaan jullie nog veranderingen in de tuin aanbrengen?  


Wens jullie een prachtige zondag in het zonnetje.


Lieve groet,


Loes16 opmerkingen:

 1. Vandaag wil ik ook het een en ander aan de tuin gaan doen, er moet even flink opgeruimd worden in de borders....dan ziet het er denk ik meteen heel anders uit. Ik heb voor dit jaar niet al teveel plannen. Wel gaan de hosta's omhoog, want laag bij de grond wordt het in no time gatenkaas. Vorig jaar werd een pot die hoog stond amper aangetast door slakken. Mocht het dit jaar niet met de hosta's gaan lukken, dan geef ik het op ;-). Gelukkig blijft er genoeg over om van te genieten. Ik ben benieuwd welke veranderingen jij allenaal gaat doorvoeren.

  Ik wens je een fijne dag en veel plezier in de tuin! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf hebben wij helaas maar een kleine tuin. Maar ik vind het ook heerlijk om er in te vroeten hoor. Nog een fijne zondag. Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben geen tuin maar twee terrassen en ik denk dat ze vrij j leeg blijven deze zomer vanwege de rolstoel van hemmes...:-((( ..fijne zondag liefs Ria x!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben vorig jaar een begin gemaakt met de tuin en moeten het dit jaar verder aan gaan inplanten! Ook moet de voortuin nog op de schop dus hier ook nog genoeg te doen! ;) Heerlijk!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn man heeft al flink gewerkt in de tuin, zodat er vandaag gewoon eens kon genoten worden .
  Heerlijk in het zonnetje aperitief en koffie.
  Terwijl we daar zaten zijn er toch weer wat ideeën komen opborrelen maar of het haalbaar is....
  Groetjes
  Christel, garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn balkon moet helemaal leeggemaakt worden omdat hij wordt opgeknapt. Dat betekent dat ik tot juli eigenlijks niets nieuws of eenjarigen op kan zetten. Dus het blijft voorlopig een beetje kaal en daana zie ik het wel. Mijn vaste planten moeten in huis overleven, dat wacht ik eerst maar af.
  Ik wens je een mooie week en ik hoop zodanig dat je lekker kunt veranderen!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuinplannen in overvloed en die blanke dame kan je eventueel insmeren met karnemelk, ze gaat er niet zuur van kijken maar er zal snel mos op groeien.
  Ben benieuwd hoe je Franse vazen die je poos geleden op de kop getikt hebt in de tuin tot hun recht gaan komen tussen de bloeiende struiken.
  Zag vandaag de eerste citroenvlinder hier in mijn tuintje rondfladderen,zo leuk in de warme voorjaarszon.

  Fijne weej en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je tuin weer netjes is...

  Tuinveranderingen zei je? Tuin? Ik zie een grote zwarte plak rondom onze keet met hooguit wat onkruid erop haha... Maar omdat we over 3 weken een pup krijgen en het voorjaar toch echt in zicht is, gaan we wel een klein stuk voor de keet (pakweg 25m2 afzetten en daar een plekje maken om dit jaar in ieder geval buiten te kunnen tafelen en waar de hond 'vrij' kan rondlopen... Is ook iets toch? whoehaha...

  Voorlopig geniet ik dus vooral van de sfeervolle woonplaatjes van mijn medebloggers, zoals jij!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja,echt tuinweer was het.
  Ik ben benieuwd hoe je natuurlijke tuin er gaat uitzien.
  Wat heb je trouwens mooie potten staan.
  En nee,wij veranderen niets...misschien weer eens een
  paar planten er bij,dat wel.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk dat het weer tijd wordt om te tuinieren.
  Hier is ook nog heel wat te doen.....alleen nog maar de veranda en omgeving gedaan. Ik ga vanmiddag ook even met wat beelden slepen, even van plek veranderen. Ik heb al wat viooltjes gekocht en in de zinken bakken gezet, zo'n leuk gezicht weer!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat je meer struiken en bloemen gaat planten. Vlinders zullen je dankbaar zijn! Hier gaat de buxus eruit. Nu kan de deur van het atelier niet meer helemaal openstaan vanwege de buxus. En aangezien ze eigenlijk sowieso te groot zijn geworden en het héél veel werk is om ze steeds te snoeien, ruim ik ze nog net zo lief helemaal op. Ik moet ook aan mijn oude dag denken...;-)) Na een dagje snoeien liep ik twee dagen krom!
  Afgelopen weekend ook heerlijk in de tuin gewerkt met manlief. Flink gesnoeid. Hard werken, maar o zo lekker!! Kan ik me helemaal in verliezen. Lente!! Kom maar op!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was gisteren dan ook geweldig weer. Ik heb dan ook best wel weer zin om in de tuin bezig te zijn.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, wat was het de afgelopen dagen heerlijk in de tuin! Echt genieten!
  Fijn dat je de tuin weer gaat veranderen: alleen buxus is ook niks, de kleuren van de bloemen geven je zoveel plezier!
  Ik heb ook een aantal buxussen (schrijf je dat zo?) in de tuin maar daarnaast heel veel bloeiends.
  En veranderen? Ja, doen tuinierders dat niet ieder jaar weer? Ik tenminste wel: er is altijd wel weer iets dat niet op de juiste plek staat! Maar zo rigoreus als jij....nee dat dan weer niet.
  Veel succes er mee en laat je er wel wat van zien?

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk weer in de frisse lucht....in de aarde wroeten.......zonnetje.......perfect!
  Mocht je je beeld ook wat verweerd willen en groenig etc....smeer hem dan in met karnemelk.....
  doet wonderen......

  Hoop dat er nog vele zonnige dagen volgen.....

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk, wij zijn ook van plan om dit weekend weer de tuin in te duiken. Daar beginnen mijn handen toch wel van te jeuken met dit mooie weer! En er moet ook wel het een en ander gebeuren na de winter...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Genieten, deze 'tuinplaatjes'. Eerst gaat de aandacht nog naar het 'nieuwe' oude huis. De tuin komt vast ergens volgend jaar op de planning. Wel leuk om overal inspiratie op te doen!

  Fijne zondag en alvast een fijne nieuwe week!

  liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen

Mystery.

Mystery, het is al weer een half jaar geleden dat ik het schilderij gemaakt heb.  Wordt tijd dat ik het penseel weer ga oppakk...