dinsdag 24 maart 2015

Kleine verhuizing.


In de slaapkamer stond een leuke kast met 20 laden, deze nam nogal wat ruimte in en i.v.m. mijn man die slecht loopt,  heb ik de ladekast naar beneden gehaald en in de keuken neer gezet en de kast van de keuken in de huiskamer gezet.
Het was even een gedoe maar nu staat alles op zijn plaats, de kast op de foto komt uit de keuken en heb ik nu voor de Franse luiken neer gezet.
In de slaapkamer heb ik de wijntafel neergezet, zo heb ik 20 cm meer ruimte gecreëerd.
Je denkt dat doe ik even, maar dat valt nog behoorlijk tegen, binnen een mum van tijd staat je huis op zijn kop. Gelukkig had ik zondag de 20 laden leeg gehaald en de spulletjes een nieuwe plek gegeven, anders had ik door de bomen het bos niet meer gezien.


Als je iets veranderd komt er ook een nieuwe herindeling van potten en prullen, voor nu heb ik alles een plek gegeven... en het beter organiseren komt van de week aan de orde. Gisteren nog wel even een bos Magnolia takken gekocht, deze zet ik vandaag in een grote zinken kan.


Onder de stolp staat een pot met oude kwasten uit Frankrijk, wie de kunstenaar is geweest stond er helaas niet bij. Alhoewel ik geen groene vingers heb (wat kamerplanten aangaat), vind ik groen in de huiskamer een must, niet teveel 2 of 3 planten, vooral Varens vind ik erg mooi staan.


Aanstaande woensdag met man lief naar het ziekenhuis een bezoek brengen aan de internist.
Zijn bloedwaarden waren niet goed, nierfuncties zijn achteruit gegaan en suiker omhoog.
Ik vraag mij wel eens af: je heb vasculaire Parkinson en bent jong dementerend en dan ook dit soort dingen erbij, of het nog niet genoeg is.
Maar helaas, het is niet anders en we hopen er maar weer het beste van en wachten af wat de Internist te zeggen heeft.

Vandaag is het weer de dag van de hondentraining, dit keer gaan we naar de kinderboerderij, ben wel heel benieuwd wat Chanel moet gaan leren.

De afgelopen keren is de trainer thuis geweest en heeft aanwijzingen gegeven hoe ze moet luisteren en bijvoorbeeld op haar plaats moet blijven. Met het dweilen van de kamer moest ik in de gang zetten, want het was echt geen doen. Zo.n dweil is natuurlijk heel leuk om achteraan te gaan, nu ligt ze keurig op haar vachtje te wachten tot ze er weer af mag.Lieve allemaal ik wens jullie een hele fijne week toe.


Lieve groet,


Loes

14 opmerkingen:

 1. Als het behalve mooi ook nog eens praktischer is, sla je met de meubels twee vliegen in één klap. Hoewel ik zelf geen planten in huis heb, vind ik net als jij hier en daar een plant wel verfrissend staan. Maar dan heb ik wel een sterke voorkeur voor bepaalde planten, ik vind niet alles mooi.

  Sterkte bij de internist! Begrijpelijk dat je vindt dat je man zijn portie al meer dan genoeg heeft gehad, maar helaas hebben we daar maar weinig invloed op. Laten we hopen dat het meevalt en het met een goede medicatie onder de duim kan worden gehouden of verholpen kan worden.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je met één ding gaat schuiven, volgt er steeds meer...En 'even' doe je dat niet, nee. Knap dat het je toch gelukt is om er weer eenheid in te brengen én het praktischer is nu. Je stolp met penselen vind ik trouwens een super eye-catcher!
  Vervelend dat je man geplaagd blijft met nóg meer ellende. Alsof ie nog niet genoeg heeft te verwerken (en jij). Hopelijk valt het mee en is het met medicatie te behapstukken. Succes!
  Je beschrijving van Chanel als jij aan het dweilen bent, roepen hilarische beelden op, haha. Als ze dan maar niet per ongeluk in de emmer beland!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is altijd het nadeel van veranderen, dat je gelijk veel meer moet verschuiven.
  Ik ben gisteren ook bezig geweest om het wat gemakkelijker te maken op sommige dingen, maar je moet gelijk veel meer schuiven.
  Maar het eindresultaat is weer goed! En dat is bij jou ook te zien. Ik zie er ook graag een plant in en varens zijn inderdaad mooi!

  Ik leef met jullie mee wat je man betreft. Soms heb je wel zoiets dat een grens bereikt is en het is jammer dat er weer nieuwe zorgen zijn.
  Ik wens jullie heel veel sterkte!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte, zowel jij als je man. Het moet voor beiden niet makkelijk zijn.
  Ik vind de grote kast prachtig staan tegen de louvredeuren en die stolp met kwasten is werkelijk een mooie vondst!
  Ook bij ons thuis wel een paar planten, als het maar geen bloeiende zijn. Hoewel..... ik heb twee lidcactussen en daarvan vind ik het eigenlijk best leuk als ze gaan bloeien. Dat gebeurt namelijk bijna nooit:-)

  Warme groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje,inderdaad Loes,alsof je man al niet genoeg mee maakt.
  Heel veel sterkte,hoor.
  En het was dus even een heel klusje,maar het resultaat mag er wezen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Loes,

  Ik volg je blog nog niet zo lang maar als ik in de paar zinnen lees wat je man allemaal heeft... word ik er stil van! Wat moeten jullie samen veel meemaken en verwerken!
  Heel veel sterkte voor jullie beide!

  De aanpassingen in de kamer is mooi geworden, persoonlijk ben ik weg van de stolp met alle verfkwasten.. spannend om niet te weten wie ermee heeft geverfd ;-)

  Een hartelijke groet van Priscilla!

  ps -> heb je zin en tijd? Kijk eens op m'n blog:
  diybypepris.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach meis toch...ja het is allemaal niet niks wat hem overkomt, en wat er dan ineens ook nog weer bij komt, wat jullie samen weer mee moeten maken..
  Mijn man woont inmiddels bijna al 2 jaar, helaas door alle natigheid, niet meer thuis, dus weet uit eigen ervaring, hoe dat er in hakt, en zeker als iemand daar gevoelsmatig nog te jong voor is,
  Gelukkig kan jou man nog fijn thuis in zijn eigen omgeving blijven, maar voor hem, maar ook zeker voor jou, is het allemaal heel verdrietig en zwaar, om er mee om te gaan!
  Heel veel sterkte en kracht wens ik jullie daarbij hoor!
  Lieve groeten van Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je mooie ladenkast staat trouwens heel mooi voor de luiken...en hoe orgineel voor iemand als jij, met zelf zo veel passie voor schilderen...die oude zalfpot met oude kwasten, onder die stolp, staat heel mooi hoor meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat komt er toch veel op jullie af en ja....soms voelt het als genoeg! Maar helaas heb je dat niet voor het kiezen hè. Ik hoop dat met medicijnen nog veel hulp geboden kan worden!
  Ondanks dat de reden niet mooi is ziet je metamorfose er mooi uit!
  En je blijft schuiven wanneer je eenmaal begint. Je hebt dat toch niet allemaal in je eentje gedaan hè?
  Veel sterkte de komende tijd!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt het er maar druk mee Loes, telkens weer al die veranderingen in huis aanbrengen, maar de reden was nu wel heel belangrijk voor je man.
  Het kastje staat mooi voor de oude luiken.
  Een troost dat je dit zelf allemaal kan bedenken en uitwerken.
  Ik zou het wel kunnen bedenken maar niet uitvoeren en dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven.
  Tja, gezondheid gaat boven alles in het leven maar helaas hebben we die dingen lang niet altijd in de hand.

  Fijn dat je hondje ook aandacht vraagt en dat zal voor de nodige afleiding zorgen.

  Veel kracht en positieve energie wens ik jullie!!!

  Liefs,Ger  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jullie krijgen zoveel te verduren...heel veel sterkte!!
  Je plaatjes zijn weer mooi! Staat zo ook weer leuk!

  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie luiken Loes.
  Heel veel sterkte toegewenst, het is zo ontzettend moeilijk als je gezondheid het laat afweten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heftige tijd voor jullie. Maar wat een prachtig hoekje heb je gecreëerd. Prachtig met die stolp! Sterkte en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heftige tijd voor jullie. Maar wat een prachtig hoekje heb je gecreëerd. Prachtig met die stolp! Sterkte en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen

Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!! ...