maandag 13 oktober 2014

Oude Dadeltakken op mijn lievelingsvaas.Lievelingsvaas, raar geschreven eigenlijk, maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel, iets wat je gewoon mooi vindt en dat heb ik met deze vaas, helemaal niet iets bijzonders op één ding na.... de rand met roosjes. Toen ik de vaas zag staan bij de bloemenafdeling in de supermarkt, viel mijn oog direct op de rand met roosjes, ohh..... wat lief dacht ik, een grove vaas met een bloemenrand.
De kleur die hij toen was, kan ik eigenlijk niet zo goed omschrijven niet bruin, niet grijs, in ieder geval niet om naar huis te schrijven, met een zacht grijze betonverf heb ik hem geschilderd.
Omdat de prijsjes bij de supermarkt (bij onze supermarkt) meestal klein zijn, heb ik er twee gekocht, want ik zag ze al staan op de grote tuintafel, daar hebben ze vorig jaar winter gestaan met takkenkransjes erop.
Ze hebben overal gestaan binnen en buiten, vandaag heb ik er een naar binnen gehaald en er een oude Dadeltak (van vorig jaar) een klein gewei opgelegd.
Wat ik met de Dadeltak heb gemerkt is: dat ze nogal stijf worden als ze drogen, geen probleem hoor...... leg ze gewoon even in de regen en ze worden weer buigzaam.
De Rozenbotteltakken staan inmiddels in een grote vaas met wijde hals op de wijntafel, maar het idee van Pietrik van Blomkje en Wenje om er een krans van te maken, neem ik van harte aan, lijkt mij erg mooi staan.

Vanmiddag is mijn zoon langs geweest, het was zijn vrije dag en moeders heeft lekker eitjes voor hem gebakken, naderhand hebben we samen boodschappen gedaan. ik heb een heerlijke middag gehad.


Lieve allemaal, wens jullie een fijne week toe.


Lieve groet,


Loes


12 opmerkingen:

Ans van Ispelen zei

Terecht,dat dit een lievelingsvaas van je is.
Hij is stoer en ook lieflijk.
Je hebt er iets moois van gemaakt, met
de dadeltakken en het gewei.

Groetjes Ans

Anneke zei

Ja wat kun je blij zijn met een vaas he? Je hebt hem dan ook door de betonverf lekker een stoere uitstraling gegeven. En dan heb jeyu er nog wel 2 van. Wat een goede tip om de dadeltakken nat te maken zodat ze weer buigzaam zijn. Die ga ik onthouden.
Liefs Anneke

Home and Lifestyle zei

Deze combinatie staat inderdaad heel mooi. Bedankt ook voor de tip over de dadeltakken, die vaak een vorm aannemen die je niet meer veranderen kunt. Nu dus wel ;-).

Fijne avond. Liefs, Ingrid

van alles wat in huis en tuin. zei

Zo....bedankt voor de tip om de dadeltakken weer soepel te krijgen. Ik heb er ook nog een stel en wanneer je ze op een andere vaas wilt leggen staat dat niet altijd mooi!
Prachtige vaas is het en dan bij de supermarkt gekocht! Zo zie je maar: altijd je ogen goed de kost geven....
Fijn dat je het zo leuk had met je zoon: pareltjes in de week hè!

groet Trijnie

It's me zei

Prachtig hoor...!,!...fijn dat het goed was met je zoon...heerlijk geniet moment...liefs Ria...x!

Jilly Garcy zei

Deze tip is goed om te onthouden , want ik heb ook stokstijve dadeltakken ;))
Betonverf , dat ken ik ook nog niet , wel mooi resultaat hoor.
Leuk hè , eens op stap gaan met de kinderen .
Groetjes ,christel

Bonjade zei

Wat genieten zo'n leuke middag saampjes....krenten uit de pap.
Vind je vaas met tak erg leuk....ben dol op dit...zeker in dit seizoen van het jaar.

Fijne avond

Liefs

Danielle van Heusden zei

Bedankt voor de tips! Ik ga ze ook zeker onthouden
Prachtige vaas is het! En mooi gedecoreerd!
Goed dat jullie zo genoten hebben vanmiddag! :)
Liefs Daniëlle

( thofhuisje.blogspot.nl )

Gerry zei

De dadeltakken blijven mooi! Dit staat ook weer heel mooi. Zelf heb ik vorige week net een nieuwe tak gekocht, mijn oude was af. Deze ligt ook op een pot.
Wat een goeie tip om ze even in de regen te leggen.
Fijn dat je een mooie middag gehad hebt met je zoon. Extra waardevol in de situatie denk ik! Krijg je weer even energie van!
Veel sterkte Loes!

Liefs, Gerry

Ger zei

Je vaas met roosjes zal nog vaak gebruikt worden,nu met dadeltak en straks weer met andere takken of bloemen.
Fijn om te lezen dat jij met zoon een leuke middag hebt gehad en het gaf je vast de nodige afleiding.

Liefs,Ger

Judith zei

Ik ben dol op takken! Daddeltakken in de regen leggen om ze weer buigzaam te maken... dat wist ik niet, dus dankjewel voor de tip!

inro soor zei

blijft mooi he? goed idee, even buiten laten liggen:)
grtejes, Inge

Vanmorgen in de tuin.

Het was heerlijk weer vanmorgen om in de tuin bezig te zijn, want met een tuintje op het zuiden en het zonnetje, begint aardig op een sau...