zondag 13 juli 2014

Maria en haar kindje Jezus.


Daar loop je toch zomaar tegenaan, een prachtige oude lijst met bol glas en daarachter een prent met Maria en haar kindje Jezus. De lijst is hier en daar een klein beetje beschadigd, dat maakt het des te mooier.
Het stond op de grond tegen een plastic bak in de Kringloopwinkel, waar ik afgelopen vrijdag naar toe ben geweest om voor eetkamerstoelen te kijken, waar ik ook voor geslaagd ben, daarover later meer.De Kringloopwinkel is leuk voor tweedehands spullen, maar ik kom er ook bekende tegen of maak een praatje met een onbekende die met mij mee kijkt naar iets moois wat ik zie en zo heb je snel een gesprek. Net zoals met deze oude lijst, toen ik ermee in mijn handen stond kwam een oude man bij mij staan en vertelde dat hij het ook zo'n mooi exemplaar vond en toen ik hem vroeg waarom hij het niet had genomen, antwoordde hij: de lijst is wat beschadigd. Toen ik zei dat ik kwam door de tand des tijds, begon hij te lachen. U vindt het mooi en daar gaat het om, zei hij, het komt iemand toe die er blij mee is.
Naderhand dat ik had betaald en naar mijn fiets liep, stond er een vrouw om haar fiets in het rek te zetten, ze zag de lijst in mijn armen en ze zei: oh.... wat mooi mevrouw..... Zij vertelde mij dat zij een tuinhuisje had en dat haar zoon haar had gezegd dat het leuk zou zijn om daar gebruikte spullen in de zetten en het zo gezellig te maken. Nou, zei ze, mijn tuinhuisje begint al aardig vol te raken met alle leuke en mooi spulletjes die ik hier koop.. En zo heb je weer een gesprek en merk je dat niet alleen ik blij ben met gebruikte spullen maar vele andere met mij.
Helemaal blij met mijn nieuwe vondst fietste ik weer terug naar huis, maar niet alleen blij met mijn aankopen maar ook met de fijne ontmoetingen en gesprekken.


Allemaal een hele fijne zondag avond en een super week!


Lieve groet,


Loes
6 opmerkingen:

 1. Een mooie vondst die blijkbaar ook anderen opgevallen was. Laatst had ik iets soortgelijks maar dan in een tuincentrum. Toen ik bij de verbena stond te kijken en twijfelde of ik tot aankoop over zou gaan, kwam er een dame op leeftijd bij mij staan. Ze vertelde heel enthousiast over de plant en verzekerde mij dat ik er geen spijt van zou krijgen. Dat laatste klopte ook, ik ben blij dat ik naar haar geluisterd heb. Maar ook haar lieve advies en het onverwachte gesprek deden mij goed.

  Een fijne week, Loes. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet te geloven Loes waar jij telkens weer tegenaan
  loopt. Ongelooflijk zo'n prachtige vondst tegen te
  komen bij de kringloopwinkel.
  Het is een SCHOONHEID!!!

  En inderdaad juist die leuke spontane ontmoetingen
  kleuren je dag zo fijn.

  Ook jou wens ik een MOOIE nieuwe week toe,
  en wie weet wel weer met een mooie vondst???

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi hoor ...geniet van een heerlijke zomer liefs Ria...x...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je iets gevonden hebt dat je mooi vindt. Dat is toch afwachten bij de kringloopwinkels, he?
  En ja...ik kan ook zo genieten van die gesprekjes met totaal onbekende mensen. Een paar maanden geleden stond ik bij een gebouw dat wordt gerestaureerd te kijken. Er worden prachtige appartementen in gemaakt. Ik werd aangesproeken door een mevrouw die vroeg of ik belangstelling voor zo'n appartement heb. Toen ik zei dat ik het mooi vond, maar gelukkig zelf een mooi huis met tuin heb, ontstond een heel gesprek. Na een kwartiertje had ik de uitzonderlijke levensloop van de dame gehoord en kwamen we op het idee een kopje koffie te gaan drinken in de naastgelegen brasserie. Sinds die tijd zien we elkaar regelmatig en maken een praatje. Is dat niet leuk?
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Loes wat mooi.
  Heerlijk zo´n praatje met andere mensen.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie vondst heb je weer! En ja.....zo'n gewoon (hoewel, is dat tegenwoordig nog gewoon?) praatje maakt dat je dag weer wat zonniger is!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen

Mystery.

Mystery, het is al weer een half jaar geleden dat ik het schilderij gemaakt heb.  Wordt tijd dat ik het penseel weer ga oppakk...