woensdag 9 juli 2014

Een stenen vaas/pot op drie pootjes.


Gisteren kwam mijn vriendin gezellig op de koffie, na een kopje koffie genuttigd te hebben vroeg ze mij of ik zin had om een rondje Kringloopwinkels te doen en daar zei ik geen nee tegen. Gezellig met vriendin in de auto naar de Kringloopwinkels in omstreken op een regenachtige dag zoals gisteren.
Zij was op zoek naar een grote salontafel en ikzelf had niet echt wensen, maar.... vind het altijd leuk om tussen de spullen te snuffelen voor een leuke vondst.
In de eerste instantie zag ik niets, ook dat gebeurd, totdat een jongeman van de winkel met een kar vol met spullen kwam aanrijden om op de planken te zetten. 
Aan zijn kar hing een bord met daarop geschreven dat er niets uit de kar gepakt mag worden, dit hebben ze gedaan omdat er mensen zijn die het liefst zo'n kar overhoop halen omdat ze wat hebben gezien en niet kunnen wachten tot alles netjes op de stellages is neergezet.
Gewoon rustig wachten en als iemand anders het pakt, dan heb je pech gehad, volgende keer beter.
En hier is hij dan een vaas of pot op drie poten in de kleuren bruin/grijs en ongeveer 20 cm hoog, een leuk schilder object.


Mijn vriendin is niet geslaagd voor een salontafel, maar heeft wel een prachtige rok gekocht. Wij hebben een gezellig middag gehad al zaten we (gelukkig droog in de auto) midden in een wolkbreuk.


Allemaal nog een hele fijne week toegewenst!


Lieve groet,


Loes..12 opmerkingen:

 1. Haha, ik zie ze ook wel eens met zo'n kar vol binnenrijden en moet me dan vaak bedwingen om niet alvast te neuzen. Maar ik wacht geduldig af (wel met een slinks oog richting kar). Als het voor je bedoeld is, krijg je het heus wel in handen.
  Leuke pot heb je gekocht. Het is ook echt kringloopweer: lekker droog neuzen tussen afgedankte (maar voor ons leuke) spulletjes en snel met je buit richting auto rennen...Ach, het is hier in het zuiden ook maar één bui: van gistermorgen tot deze middag, aan één stuk door...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ha, ik loop daar ook altijd omzichtig omheen of ik vraag het heel vriendelijk als ik iets zie.
  Maar het is een prachtige pot Loes! Hij zou in de tuin ook niet misstaan. Maar als schildersobject met evt. een leuke tak of bloem erin, is ook mooi.
  Hier maar gezellig binnen met de kaarsjes aan en op informatiejacht voor mijn wilde bloemen boek.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel ik vond het gisteren ook een kringloop-weertje...maar niks gescoord...haha....wat heb jij een supermooie pot gevonden !!!
  Héél benieuwd wat je ermee gaat doen maar de pot heeft in ieder
  geval een super mooie vorm !!
  Héél fijne dag nog
  liefs
  Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, soms zit het mee en soms zit het tegen! Dat is juist het leuke he, van die kringloopwinkels!! Toch?

  Ik snuffel er ook altijd graag rond.
  Die vaas is idd erg leuk om te schilderen,misschien wat fruit er bij leggen??

  Ik zie hem vast wel ergens verschijnen!!

  Regent het bij jullie ook nog steeds? Jeetje hier blijft het bezig.
  Dan maar een logje maken en wat betsellen via internet....geen probleem om de tijd om te krijgen!!

  Lieve groetjes van Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke vondst en op zo'n regendag is de kringloopwinkel een leuke bezigheid.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo'n dagje kringlopen!! gezellig op pad en dan zo'n bijzondere vaas mooi hoor!
  Beter kan niet voor een regenachtige dag
  fijne avond
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig met je vriendin op pad. En wat ben je leuk geslaagd . Wat een mooie pot. Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo....dat is boffen, ja als je maar geduld hebt!
  Het is een mooie pot en apart met die pootjes. Ben benieuwd hoe je het gaat schilderen maar dat zullen we wel eens te zien krijgen.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om zo samen te "kringloop shoppen". En je geduld is beloond! Je hebt een mooie pot gekocht!
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook een echte kringloop shopper!!! Moet minstens 1x per week naar 1 kringloop zijn geweest. (Eigenlijk eem beetje erg) maar je kunt niet zomaar die koopjes laten liggen!
  Je hebt geluk gehad met je potje!! Ziet er leuk uit!!
  Bisou, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo'n uitje is sowieso gezellig, leuk dat jullie uiteindelijk toch allebei zijn geslaagd.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met regenachtige dagen moet je binnen een leuke bezigheid zoeken en dat was voor jou en vriendin niet moeilijk zo te lezen,lekker kringlopen en dan ook nog mooie pot op pootjes vinden.
  Moest even in mezelf lachen toen ik bij jou las over die kar met plaat van: geen spullen uit kar pakken.
  Het gebeurd ook wel eens dat de door mensen gebrachte spullen de kar helemaal niet bereiken laat staan het rek en de bezoeker van winkel.
  Paar jaar geleden bij het ontruimen van schoonvaders huis hebben we ook héél véél mooie spullen naar kringloop gebracht waaronder vele dozen vol flessen wijn, vader was helemaal geen wijndrinker of kenner en dat bleek maar al te goed aan zijn bewaarwijze van de wijn,jaren lang lagen de flessen bewaarwijn te 'rusten'' in de huiskamer onder de gemetselde nissen van openhaard,ik maakte er wel eens een opmerking over zo in de trant van:is die wijnazijn nou nog niet op dronk?;-))
  En ik heb later bij het ruimen paar flessen opengetrokken was natuurlijk niet meer te drinken en het vocht belande in de gootsteen,toen ik al wat lege flessen had staan en de mooie vergeelde etiketten bekeek met de oude jaartallen dacht ik; eigenlijk zonde,zullen vast verzamelaars voor zijn,of mensen die hun taverna in oude stijl willen aankleden etc.
  Dus redde ik het grootste gedeelte volle flessen van de ondergang.Bij de kringloop vonden ze het een goed idee waren er blij mee en het zou in de rekken komen.
  Toen mijn man en ik in de auto wilden weg rijden zagen we die mevrouw van de kringloop de volle dozen naar buiten sjouwen en even later verdwenen die in de grote kofferbak van haar auto,nou ja zeg.....wij waren eerst met stomheid geslagen en later hebben we tegen elkaar gezegd;wat zal die zuur kijken wanneer ze de eerste slok neemt of opstaan met fikse koppijn,ik hoopte op het laatste;-)
  Nog zo'n voorval,zoonlief had jaren geleden nieuwe dikke gewatteerde jack waar hij waarschijnlijk in het gedrang tijdens voetbal sigaret van een ander tegen aan kreeg wat brandgat veroorzaakte,jas bleef in kast hangen en ik bracht hem naar kringloop,en wie zag ik paar weken later met die jas aan rondlopen.....verkoper van kringloop.
  Het is echt zo:wie het dichts bij het vuur zit warmt zich het best.

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Mystery.

Mystery, het is al weer een half jaar geleden dat ik het schilderij gemaakt heb.  Wordt tijd dat ik het penseel weer ga oppakk...