donderdag 12 mei 2016

Tuin en wortelsoep.Vanmiddag bezig geweest in de tuin, planten in potten, in de grond nog wat gezaaid en bij de schuur aarde weg geschept. In drie grote potten heb ik de Agapanthus gezet en nu afwachten of ze hun prachtige blauwe bloemen laten zien.


En dan na een lange middag moet er nog een potje gekookt worden, eerlijk gezegd had ik daar niet veel zin in. In de koelkast zag ik een bos wortelen liggen, lekker gezond natuurlijk maar een uitgebreid diner ging het niet worden, wel een soepje.


Oke.... je hebt wortelen en dan moet je creatief gaan denken wat kan er bij en wat heb ik in huis.
Uien, aardappelen, gele paprika, knoflook, gember, kurkuma, tijm, peper, zout, een beetje sambal om de soep een pittige smaak te geven.
Al eet ik allen... en beetje versiering van basilicum en een blokje geitenkaas maakt dat het er ook nog gezellig uitziet.
Samen met een broodje uit de oven heb ik heerlijk gegeten.


Tja..... en dan na zo'n lange werkdag ben je toch uitgeblust, althans.... alleen al kijken naar het vrouwtje wordt je erg moe van.
Wens jullie alvast een heel fijn Pinksteren!


Lieve groet,


Loes

8 opmerkingen:

Anneke zei

Het weer was er goed voor om heerlijk buiten bezig te zijn. Ik kan me zo voorstellen dat het moëilijk is om alleen te koken. Maar je hebt er wel een feestelijke maaltijd van gemaakt. Ik heb bewondering voor je hoor. En je vriendje op de bank geeft vast het goede voorbeeld. Lekker uitrusten
Liefs Anneke

Anneke zei

Het weer was er goed voor om heerlijk buiten bezig te zijn. Ik kan me zo voorstellen dat het moëilijk is om alleen te koken. Maar je hebt er wel een feestelijke maaltijd van gemaakt. Ik heb bewondering voor je hoor. En je vriendje op de bank geeft vast het goede voorbeeld. Lekker uitrusten
Liefs Anneke

Ans van Ispelen zei

Je soepje ziet er verrukkelijk uit.
En na gedane arbeid is het goed rusten.
De laatste foto is echt een juweeltje.

Groetjes Ans

De Witte Lanteern zei

De Agapanthus vind ik altijd prachtig, zo mooi in zo'n oude teracotta pot. Ik zie al flinke knoppen dus dat zal toch wel goed komen met de bloei.
Soep vind ik altijd heerlijk en je kleed het aan met wat je net voorhanden hebt. Zo heb je toch een complete maaltijd. Het ziet er lekker uit!
En die laatste foto laat zien, waar we aan toe zijn na een dagje hard werken in de tuin: crashen op de bank. Letterlijk!
Fijn weekend!
Liefs, Peetje

Gea Loosman zei

De soep ziet er heerlijk uit en de Agapanthus is prachtig in die mooiee pot.
De je hondje.....geweldig zo als hij daar ligt!
Groetjes Gea

Bonjade zei

Oh die lieverd.....ligt daar op het kussen.....uitgeteld.....

En zo'n gezond lente soepje.......heerlijk boordevol groentes.....ben er dol op....

Fijne dagen

Liefs

Marian zei

Soepje klinkt lekker, en ook gezond, dus daar is toch niets mis mee als je dat eet...
Gebeurt hier ook wel eens..en je hondje wat een schatje zo...

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat is dat heerlijk om nu in de tuin te werken hè! Echt genieten!
Knap dat je met een paar ingrediënten zomaar iets lekkers op tafel kunt zetten: ik zou een pakje pakken, haha. Ik ben totaal geen keukenprinses en kan jaloers zijn op mensen die maar zo uit de losse pols iets kunnen maken! Het ziet er heerlijk uit.
En wat fijn om, als hond, je zo lekker te laten gaan....wat een lieverdje!

groetjes Trijnie

Vanmorgen in de tuin.

Het was heerlijk weer vanmorgen om in de tuin bezig te zijn, want met een tuintje op het zuiden en het zonnetje, begint aardig op een sau...