dinsdag 24 mei 2016

Houten kruidenpot/schaal en oude tafelwielen.


Ongeveer een half jaar terug werd er een nieuw winkeltje geopend in de stad waar ik woon. Ze verkochten oude/landelijke meubels en decoratie, toen ik vorige week weer eens een kijkje ging nemen stond alles in de opheffingsuitverkoop. Het winkeltje sluit aankomende juni haar deuren, erg jammer mocht er graag komen. Ik had hem al eerder gezien de mooie kruidenpot maar vond de prijs aan de hoge kant en nu ging er een behoorlijk bedrag vanaf, super blij mee.


Oude tafelwielen met zelfs de schaaltjes om de wielen in te zetten.
Het weekend krijg ik hulp om de wieltjes onder de poten van de eettaffel te zetten. De eettafel is behoorlijk zwaar en hem op zijn kop te zetten en de wielen eraan schroeven dat lukt mij wel, maar hem dan weer terug te draaien als de wieltjes eronder zitten wordt moeilijker want je moet hem recht op zijn poten zetten.Het minimaliseren lukt mij aardig, veel spullen naar de kringloopwinkel en ik heb ook spullen verkocht.  
Mijn verlanglijstje krimpt steeds meer in en geniet van de mooie oude spullen om mij heen. Het is een gezellige mengelmoes van allerlei stijlen: wit, hout, ijzer, stoer, landelijk, een tikkeltje elegance en alles van natuurlijke materialen.

Gezellig naar de kringloopwinkel doe ik nog steeds, maar nu is het meer gericht of samen met een vriendin die op zoek is naar iets.


Wens jullie alvast een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes

12 opmerkingen:

 1. De bak is volgens mij niet voor kruiden bedoeld maar om specerijen in te bewaren zoals nootmuskaat,peperkorrels,kruidnagel,kardemom,steranijs etc.
  Zou hij echt oud zijn of met de andere scheepsladingen vol met tropische decoratie voorwerpen naar Nederland gekomen zijn?

  Wel zo handig om zware tafel van wielen te voorzien zeker wanneer die vaker verplaatst moet
  worden.

  Jij hebt weer mooie en praktische aanwinsten bij Loes, veel plezier ermee!

  Fijne dag en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zo jammer als een leuk winkeltje zijn deuren weer sluit.
  Dan is een uitverkoopje maar een schrale troost, wel erg mooi maar jammer van het winkeltje!
  Je wielen zijn ook erg mooi.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat er dan weer een leuk winkeltje verdwijnt, maar je hebt weer een leuke bak gekocht voor een leuke prijs en die wielen zijn heel stoer.
  Dat zal heel mooi staan onder je tafel.
  Groetjes Brenda (wonen in je eigen stijl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geluk dat je voor een leuke prijs een kruidenbakje hebt kunnen kopen. Maar de reden is natuurlijk minder leuk. Jammer dat zo'n leuk winkeltje sluit. Had he er toch wat meer moeten kopen hihi. Goed idee de wieltjes onder je tafel.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kruidenbak en extra leuk nu met die korting! Heerlijk he minimaliseren, ik ben ook druk aan het opruimen, wil rust en ruimte om me heen:)

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer erg mooie aanwinsten,Loes.
  En de wieltjes zijn dus zeer praktisch.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooi houten kruidenbak zeg, leuke vondst.

  groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n kruidenbak heb ik nog nooit gezien, erg mooi! En die wieltjes zijn een echte uitkomst voor je, slim.
  Goed van je dat het minderen zo goed lukt, geeft ook rust in je hoofd. Ik probeer het ook nog steeds en er gaat ook steeds meer naar de kringloop (terug). En ook als ik zelf rondkijk in de kringloop vind ik steeds minder naar mijn gading (of ben ik selectiever geworden?). Ben ik soms best trots op mezelf als ik me dan vraag: heb ik het echt nodig? Nee, dan gaat het niet mee! Haha, streng hé, maar het voelt goed.
  Geniet nog van je avond!
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed zeg minderen......probeer het ook maar niet mijn sterkste kant ;)
  Wat een mooie bak zeg......doe je daar nu los de kruiden in...? of snap ik het niet goed...? Hoe dan ook mooi is ie zeker.....en die wieltjes ook.....super!

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh....de kruidenbak is erg mooi, ik heb nog nooit zo'n exemplaar gezien. Ik wil ook minderen en ik koop niet veel meer bij de kringloop, maar vooralsnog lukt het mij nog niet zo goed om minder spullen in de woonkamer te zetten. Ik vind zoveel dingen nog steeds leuk ;-)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een mooie meevaller Loes, het is echt een
  PRACHTIGE kruidenbak. Wel heel jammer dat zo'n
  mooi winkeltje de deuren gaat of moet sluiten.

  Heel handig als straks de wielen onder de tafel gemonteerd
  zijn, en het zijn mooie exemplaren.

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat die kleine, leuke winkeltjes verdwijnen hè! Maar onze eigen schuld: mensen kopen allemaal massaal op internet! Ik koop eigenlijk nooit iets op internet, hoogstens eens een keer op Marktplaats. Ik vind het snuffelen in zo'n winkel juist zo leuk!
  Jij hebt er in ieder geval wel mazzel bij met je aankoop: prachtig!
  Laat je de tafel met wielen ook een keer zien?

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen

Mystery.

Mystery, het is al weer een half jaar geleden dat ik het schilderij gemaakt heb.  Wordt tijd dat ik het penseel weer ga oppakk...