maandag 18 januari 2016

Recyclen en plastic.


Recyclen doe ik al een paar jaar, dit jaar is het apart scheiden van plastic erbij gekomen. Bij het winkelcentrum staat nu een grote container voor plastic afval en wat je elke week opspaart is best wel veel, want heden ten dage is bijna alles in plastic verpakt. Plastic tasjes probeer ik zoveel mogelijk te mijden en heb dan ook boodschappentassen, maar ga eens naar de supermarkt voor groente en fruit, helaas hangen daar nog steeds plastic zakjes in plaats van papier. Deze hergebruik ik dan maar weer om plastic afval in te doen voor de container, maar zo blijft het plastic wel in stand gehouden.
Plastic, het richt zoveel schade aan de natuur en vooral aan dieren en aan onszelf.
Voor mij een rede om plastic te mijden en creatief na te denken hoe het anders kan en dat zal best wel moeilijk zijn in een wereld vol met plastic.

Een collage met oude spullen en nee..... geen plastic maar wel hergebruik.Hebben jullie ideeën om plastic te mijden, ik hoor ze graag.


Hele fijne week!


Lieve groet,


Loes


6 opmerkingen:

 1. Ze zouden in de supermarkten veel meer papieren zakken moeten neerleggen om ons voedsel in te doen, dat zou al een hele verbetering zijn.
  Zelf neem ik altijd m'n eigen boodschappentassen mee, heb dit m'n hele leven al gedaan ook. Zo hoef ik geen plastic tasjes te vragen. Vind deze meestal toch niet sterk genoeg. Mensen zijn zó makkelijk hè, dat ze overal plastic tassen voor vragen.
  Plastic is natuurlijk heel slecht voor het milieu, maar ik troost me met de gedachte dat als ik het netjes inlever als plastic in de daarvoor bestemde zakken, het tenminste nog gerecycled/bewerkt/vernietigd wordt op een (hopelijk) verantwoorde manier.
  Warme groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het viel me altijd al op hoe weinig papieren zakken je via de winkel krijgt, vooral in de supermarkt. Die appels kunnen prima in een bruine papieren zak, maar ook je nieuwe trui kan in een leuke papieren zak, die je naderhand weer gebruikt om al het oud-papier te bewaren. Maar nog beter is om gewoon je eigen tassen mee te nemen. En die kun je weer maken van oude spijkerbroeken of oude overtrekken van kussentjes die je misschien niet meer op de bank wil leggen, maar wel nog flitsend als tas zijn te gebruiken. En je potten met koffie en meel zijn zeer herkenbaar: hier staat de lade ook vol met die potten. Veel fijner dan die onhandige half opengescheurde pakken, die ook niet meer goed sluiten. En als je brocante leuk vindt ben je toch op en top aan het recyclen!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons wordt plastic ook gescheiden en dat wordt dan
  ook netjes opgehaald,net zoals het andere vuilnis.
  Alleen wel vreemd,dat het plastic in een speciaal
  daarvoor bestemde plastic zak moet.
  Misschien verbeteren ze dat nog wel.

  En wat een mooie collage.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het helemaal met je eens! Ik gebruik al jaren 3 nylon tasjes van de A.tion om alles in te doen vandaar dat ik nooit tasjes van plastic heb! Soms wel weer lastig omdat je ineens verlegen kunt zitten om zo'n tasje maar nu heb ik een rol die ik af en toe gebruik. Ik probeer het zo weinig mogelijk.
  Bij de Hoogvliet supermarkt kan je kiezen tussen een papieren zak en plastic wanneer je groente of fruit koopt: dat zouden meer supermarkten moeten doen, vind je niet?

  Groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook in ons huis word al het afval netjes gescheiden. Het is ongelofelijk als je ziet hoeveel plastic je met een gezin van 5 bij elkaar verzameld.. Het is al fijn dat er zoveel bewustwording is! Jammer dat dit in supermarkten niet altijd gezien word.. De regel dat er voor plastic tasjes moet worden betaal is denk ik wel een stap in de goede richting want tegenwoordig heeft haast iedereen wel een tas bij zich en sommige winkels hebben zelf een creatieve manier bedacht om de spullen mee te geven..


  Groetjes van Priscilla
  Creatodapris.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha idd....met brocante doen we al aan op en top recyclen.......wij met onze webshop dus ook.
  We verpakken zoveel mogelijk met gebruikte dozen en kopen deze dus niet.......
  Goed gevoel vind ik altijd dat oud niet weggegooid wordt of vernietigd.........maar weer gekoesterd wordt.
  Zou ook eeuwig zonde zijn want het meeste is allemaal handwerk/vakwerk......dat vindt je niet meer in de winkels van nu.......

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Mystery.

Mystery, het is al weer een half jaar geleden dat ik het schilderij gemaakt heb.  Wordt tijd dat ik het penseel weer ga oppakk...