vrijdag 4 december 2015

Kerst en nostalgie.


Vorige week met vriendin E op stap naar haar vriendin die in een oude boerderij woont.
Een deel van de boerderij heeft zij ingericht met oude spullen die zij verkoopt, natuurlijk hebben we daar een kijkje genomen. Tussen oude kerstspullen vond ik een doosje met hierin deze schattige molen met kaarsjes en engeltjes en daarbij ook nog een doosje met oude kaarsjes.
Als je de kaarsjes aansteekt gaat de molen door de warmte draaien en raken de staafjes die aan de engeltjes hangen, de bellen.In een ander deel van de boerderij stond een heel oud meidenkastje, niet zo groot en geweldig om mijn schildersspullen in de zetten. We hebben het kastje opgemeten en thuisgekomen blijkt het precies de goede maat te zijn voor aan een kleine muur in de huiskamer.
Hier ben ik nog druk mee aan het schilderen, nog één laagje verf en nieuwe greepjes erop en dan is hij klaar, wordt vervolgd.
De hoek waar mijn schildersspullen stonden is nu vrijgemaakt, wat een heerlijke ruimte en alles netjes opgeruimd. Gisteren hard aan het werk geweest, het schot tussen de keuken en de kamer geschilderd, tevens de keukenplanken en vensterbank.
Een poosjes geleden zag ik bij de Kringloopwinkel twee prachtige wit linnen gordijnen hangen, deze heb ik gewassen en in het weekend ga ik ze vermaken voor de keuken.

Eerst zag ik behoorlijk tegen de kerstdagen op omdat mijn man nu in het verzorgingshuis woont. Met de lieve mensen om mij heen krijg ik weinig kans om bij de pakken neer te zitten en voel mij dan ook een Gezegend mens en ben ook heel dankbaar hiervoor.

Met mijn man gaat het goed, hij wordt goed verzorgd. Thuis wilde hij alleen maar in zijn stoel zitten voor de tv, maar nu gaat hij naar gym, fysio enz en je merkt dat hij beter uit de voeten komt.
Onze vrienden bezoeken hem regelmatig en in het weekend is het altijd een glaasje wijn en niet te vergeten... bitterballen, die vind hij heerlijk.
De tweede kerstdag ga ik hem ophalen, dan gaan we naar mijn zoon en zijn vriendin en maken we er een gezellige dag van.


Fijn weekend!


Liefs. 
11 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige vondst, dat kerstmolentje! Een meidenkastje komt altijd van pas, vind je niet? Door de hoogte kun je er lekker veel in kwijt en ze passen meestal wel ergens tegen een muurtje aan omdat ze niet zo breed zijn.
  Fijn, dat het zo goed gaat met je man. Ik kan me voorstellen dat je tegen de feestdagen op zag/ziet, maar gelukkig heb je veel lieve mensen om je heen.
  Warme groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik kan me het molentje ook nog herinneren van vroeger. Fijn dat je man zo op zijn plek is in de zorginstelling. Dat lijkt me, naast dat het ook moeilijk is, een rustig gevoel geven. En ook heel belangrijk dat je zulke lieve mensen om je heen hebt.

  Lieve groet Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch geniet maar lekker.....fijn weekend liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, dit is nostalgisch, ik herken het ook nog van vroeger. Een leuke aanwinst Loes!
  Het moet een hele rust zijn, naast het verdriet en het feit dat jij nu alleen woont, dat je man zich op zijn plaats voelt in het verzorgingshuis. En fijn dat hij niet vergeten wordt door vrienden.
  Ik wens jullie een goede maand toe.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, wat leuk Loes: die hebben wij ook nog. Ooit gekregen van mijn schoonmoeder voor de kinderen en toen vond ik 'm afschuwelijk! Maar gelukkig heb ik 'm bewaard en nu vind ik het weer leuk (zo zie je maar dat smaken veranderen)
  Onze kleinkinderen vinden het weer helemaal geweldig en ik: ik maak weer dezelfde foto's met het ding als jaren geleden......zo leuk!
  Fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt, vooral deze maand! En dan kan je je idd een gezegend mens voelen!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke vondst...ja,ik heb deze engeltjes weleens meer
  gezien,erg mooi.
  Fijn,dat het daar met je man beter gaat en dat je hem op tweede kerstdag
  bij je hebt,dat gaat vast heel gezellig worden.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken het wel de engeltjes enig vind ik ze. Wat fijn dat het met je man zo goed gaat. Voor jouw een hele ontlasting. En samen de 2e kerstdag met je man kan vieren. Ik kan me voorstellen dat je die dag samen koestert. Maar ook geweldig dat zijn vrienden hem nog regelmatig opzoeken.
  Lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat kerstmolentje vind ik wel heel bijzonder, zou ik ook niet hebben laten staan, schattig.
  Fijn dat je man het goed heeft in het verzorgingshuis dat geeft rust en geweldig dat vrienden hem opzoeken om samen met hem te genieten van een glaasje wijn en bitterballen. Geniet van de tweede Kerstdag met je man en al je vrienden!
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ja zo lief.......dat molentje......Mijn oma had er vroeger ook zo eentje.......dat tingeltje.....zo gezellig.
  En wat fijn te lezen dat je man toch zo op zijn plek is........en weer een beetje geniet..........
  Gezellig om toch saampjes een kerstdag te vieren.

  Fijn weekend

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve loes,

  Wat een schattig Kerstmolentje, wat zal dat een schattig
  en prachtig gezicht zijn als het draait...

  Wat ontzettend fijn om te horen dat het goed gaat met je man,
  wat zal je dat een rustig en goed gevoel geven...

  Wens je heel veel liefs,
  MarijkeXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn om te lezen dat het met je man goed gaat..
  Wat een super schattig kerstmolentje!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Mystery.

Mystery, het is al weer een half jaar geleden dat ik het schilderij gemaakt heb.  Wordt tijd dat ik het penseel weer ga oppakk...