dinsdag 16 juni 2015

Tuin sitetable en pergola.


Eerst hadden we een lange sitetable gemaakt van overgebleven steigerhout, maar omdat we de tuin hebben veranderd nam deze teveel ruimte in, daar wordt een werktafel voor in mijn werkkamer van gemaakt. In plaats van hebben we een kleine sitetable van gebruikt hout, vind het toch wel erg knus om een tafel te hebben die je kunt decoreren met leuke spullen, voor nu heb ik een paar kleine gietijzeren potjes, de ijzeren vogels en terracotta potten met Geraniums erop gezet.
Van de week maar eens op mijn gemak kijken wat in de schuur staat, het lijkt mij ook leuk om er oude flessen op te zetten. 



Tussen het terras en de tuin is een pergola geplaatst met haken aan de onderkant van de balk boven, om baskets aan op te hangen. Daarvoor staat is een rode druif, aan de rechterkant zie je de bladeren.
De grotere gietijzeren potten wil ik vullen met vaste planten zoals Akelei e.a., deze kunnen dan in het najaar de grond in.
Sinds tijden heb ik ook weer een combinatie van kleuren in de tuin, in plaats van alleen pasteltinten heb ik nu ook rood en geel. Moet zeggen dat ik het erg leuk vind staan, zo zie je maar.... niets veranderlijker dan een mens.



Het hout voor de pergola en steunbalken aan de schutting zijn nieuw gekocht (ben ze nog niet gebruikt tegengekomen) en dat kan je ook wel zien, het heeft een lichte kleur. In de schuur heb ik nog een flesje loogbeits staan met de kleur donker verweerd eiken, volgens mij kan dit ook gebruikt worden voor buiten, hebben jullie daar ervaring mee?



Wens jullie een fijne week!


Lieve groet,


Loes

8 opmerkingen:

  1. Fijn zo'n pergola waar één en ander aan kan hangen en langs kan groeien. In het weekend zag ik prachtige blauweregen, maar zelf heb ik geen boog of pergola in de tuin. Wat niet is kan nog komen. De blauwe regen moet dan wel in het wit, want mijn tuin is alleen wit en groen. Het is soms best wel moeilijk om niet van deze kleurencombinatie af te wijken, want van andere kleuren houd ik ook wel.
    Mooi staat je tafeltje met spulletjes. Geniet van je tuin! groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je tuin staat er verzorgd bij, Loes. Zo'n tafel is inderdaad leuk om de tuin nog iets meer aan te kleden. Je hebt je blog volgens mij ook een metamorfose gegeven...mooi hoor!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee,heb geen ervaring met loogbeits buiten.
    Maar wat ziet je tuin er mooi uit.
    En de sitetable is ook al zo'n blikvanger.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat loogbeits buiten wel kan, hoor. Je kunt het altijd proberen, mocht het vervagen dan kun je later altijd iets anders gebruiken.
    Leuk dat tafeltje in je tuin. Inderdaad gezellig om wat te decoreren en wat te schuiven met buitenspulletjes.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi gedecoreerd tafeltje, Loes.
    Je hebt een gezellige tuin gekregen. Die hanging baskets aan de pergola zijn ook prachtig.
    En ja, kleur kan ook heel mooi zijn!
    geniet ervan!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan je geen advies geven over de loogbeits daar ben ik niet zo in thuis. Maar ik zou zeggen: gewoon proberen!
    Wat is je tafel leuk zeg: ook buiten decoreren is leuk om te doen hè!
    Ik heb de laatste jaren ook al meer oranje/rood/geel maar dan voor het najaar: daar vind ik die kleuren zo goed bij passen....

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat leuk zo...!!...mooi hoor...liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Met loogbeits heb ik ook geen ervaring, dus daar kan ik je niet mee adviseren. Misschien kun je het eens proberen op een klein stukje afvalhout van de pergola? Leuk hé, om zo de hoogte in te gaan met een pergola. Bij ons hangt de blauwe regen erover. En soms hang ik er lantaarntjes in, bij een feestje of zo. Je tafeltje is ook een dankbare sfeerplek. Leuk om telkens aan te passen aan het seizoen.
    Je nieuwe lay-out is mooi geworden. Prachtig die oude vaas met olijf!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen

Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!