Kerststuk en kransen.


Mijn voornemen om geen drukte voor de kerst te maken, is in het water gevallen, al moet ik wel zeggen dat het een gezellige drukte is, bezoek van en naar vrienden en kinderen.
Gisteren het kerststuk en kransen samen met vriendin gemaakt, eigenlijk een soort jubileum want we hebben uitgerekend dat het voor de 25e keer was dat we dit met elkaar doen.

Een groot kerststuk voor op de eettafel, met rode roosjes rond de kaars.

Voor op de salontafel een krans met witte rozen en hulst. 

Mochten de roosjes niet meer zo mooi zijn voor de kerstdagen, kan ik er weer verse insteken.

Een toefje met takjes hangt aan de sleutel van de kast.

Aan de voordeur een krans dit keer met een strik van linnen.

Een katoenbollen, hulst en takjes.

Vandaag komen mijn zoon en zijn vriendin eten, zij gaan met de kerstdagen weg en daarom vieren we vanavond samen alvast een beetje kerst.


Aankomende maandag komen er mensen bij ons langs voor een gesprek met mijn man en daar zie ik best wel een beetje tegenop. Er zal een tijd komen dat hij niet meer thuis kan wonen en daar gaat het gesprek over.

Maar als dit gesprek achter de rug is, gaan we een paar gezellige dagen tegemoet, dinsdag komt mijn schildersmaatje met zijn vrouw eten, de eerste kerstdag zijn we bij vrienden uitgenodigd en de tweede kerstdag is mijn dochter er en komen weer andere vrienden bij ons eten.


Lieve allemaal, wij zijn zo dankbaar voor alle lieve vrienden die wij om ons heen hebben, zij zijn een grote steun voor ons.


Lieve groet,


LoesReacties

 1. Begrijpelijk,dst zo'n gesprek heel moeilijk is.
  Maar wel heel fijn,dat jullie samen fijne dagen tegemoet gaan,als ik je zo lees.
  En wat heb je mooie kerststukjes gemaakt.
  Heel sfeervol.

  Liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om dit samen met een vriendin te doen en dan al 25 jaar! Wat zullen er dan veel stijlen in de loop der jaren gepasseerd zijn. Dit jaar is in ieder geval ook goed geslaagd. Vooral je toefje aan de kast vind ik erg leuk.
  Het zal zeker een zwaar gesprek worden, maar wel belangrijk. Soms geeft dat ook rust, omdat je dan weet wat je te wachten staat. Maar de komende tijd hebben jullie nog samen veel gezellige dingen voor de boeg. Daar zullen jullie dan dubbel en dik van genieten.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, Loes, 't staat allemaal goed bij elkaar en wat een leuk idee van dat toefje aan de sleutel.

  Wat fijn dat jullie zulke goede vrienden hebben!

  Vanuit mijn zeer naaste familie ken ik de uit-huis-plaats-gesprekken ook; het is een hoge doch waarschijnlijk onvermijdelijke drempel die overschreden moet worden t.z.t. Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar je groeit er naartoe, heb ik de indruk en op een gegeven moment is het gewoon voor alle partijen beter, hoe moeilijk ook te aanvaarden.
  Ik wens jullie beiden heel veel sterkte met dit gesprek.

  Bijzonder fijne Kerstdagen gewenst en alvast alle denkbare goeds voor 2015!

  Lieve groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben jezelf toch wel getrakteerd voor dit 25-jarig jublieum hè, zo niet dan moet je dat binnenkort toch echt wel even vieren ;-). Gezellig om samen stukjes te maken.

  Sterkte met het gesprek. Begrijpelijk dat je er tegen op ziet. Ik hoop dat je met de uitkomst kunt leven. Gelukkig heb je genoeg afleiding en hebben jullie samen veel gezellige afspraken in het vooruitzicht.

  Geniet ervan! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zowel familie als vrienden zijn een belangrijk goedje... dat mogen we best koesteren.

  Sterkte en succes met het gesprek a.s. maandag... ik kan me voorstellen dat je dit heel zwaar valt! En daarna genieten van een paar fantastische feestdagen; geniet er maar lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Loes, er staat voor jouw een lastige dag in het verschiet,ik wens je alle sterkte toe,
  probeer daarna maar goed te genieten van de feestdagen want dat klinkt allemaal
  leuk wat je gaat doen !
  Ik wens je alvast een héél Fijne Kerst en een Prettig Eindejaar
  Fijne zondag nog
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts