vrijdag 25 juli 2014

Stoffen.
In mijn vorige post vertelde ik dat ik op zoek ging naar linnen stof voor zittingen voor de eetkamerstoelen.
In de Kringloopwinkel bij ons heb je een aparte afdeling met gordijnen, dekbedovertrekken, kussen hoesjes, tafelkleden enz..
De moeite waard om daar eens rond te snuffelen, zo heb ik daar wel eens in het verleden mooie witte katoenen tafelkleden, of oude mooi witte lakens er tussenuit gehaald, dus altijd even een kijkje nemen tussen de stoffen.
Dit keer hing er zo als gewoonlijk van alles en nog wat, maar er hingen ook nieuwe stoffen, prachtige velours met print, katoen en andere stoffen. Als eerste pakte ik de onderste stof op de foto, zo'n 3 x 1.50 cm, toen de taupe kleur 150 x 150 cm en nog in dezelfde kleur een lap van 80 x 200 cm. Het feest kon niet op hoor, oude theedoeken nog helemaal gaaf, een geblokte, een met rode streep in het midden en een witte wafeltjesdoek. Het is geen linnen geworden, maar zeer tevreden met mijn lappen en oude doeken, ging ik weer naar huis.
Van de onderste lichte stof ga ik hoezen voor de zittingen maken en de witte theedoeken komen gezellig in de keuken te hangen, de geblokte wordt gewoon gebruikt.Vanmorgen was het tumult in huize Louise, op dinsdag en vrijdag gaat mijn man naar de dagopvang en moet hij om 9 uur klaar staan omdat hij dan wordt opgehaald. Normaliter zit hij klaar, alleen vanmorgen niet, zijn schoenen moesten nog aan en hij zat i.p.v. beneden, boven in zijn werkkamer.
Na hem een paar keer te hebben geroepen, ben ik naar boven gegaan om te kijken waar hij mee bezig was.
Bovengekomen zat hij achter zijn computer, lieverd je moet naar beneden je schoenen aantrekken, waarop hij zei: nee...... moet eerst de rekeningen overmaken (dit doet mijn man al een tijdje niet meer), maar mijn computer doet het niet meer. Oke schat, dan gaan we daar vanmiddag samen naar kijken als je terug komt. Nu gaan we naar beneden je schoenen aantrekken, nee..... zei hij dat kan niet want ik ben mijn bril kwijt (de schat heeft 5 brillen voor het geval er eentje kwijt raakt). In een oogopslag zag ik twee brillen liggen, kijk eens...... hier heb ik er al twee zei ik, nee..... die zijn niet goed, ik wil die andere......... die zit beter.
Oke, ga jij vast naar beneden je schoenen aantrekken, dan zoek ik die andere bril, maar je hebt er alvast twee, dat scheelt, toch?
Waar liggen die andere brillen nu, op zijn nachtkastje zag ik er één liggen, ahha... dacht ik.....
Beneden gekomen stond de auto al voor de deur en had mijn man zijn schoenen aan.
Kijk eens, zei ik, ik heb die andere bril gevonden!
Nee.... die bedoel ik niet, zei hij, oké.... lieverd als je terug komt dan heb ik zeker die andere gevonden en liggen ze voor je klaar.

Naderhand onder het genot van een kopje koffie dacht ik bij mijzelf: volgende week alle brillen klaarleggen.Voor iedereen een fijn weekend!


Lieve groet,


Loes

11 opmerkingen:

 1. Wat verdrietig Loes om te zien hoe het toch steeds slechter met je man gaat. Het zal een langzaam proces zijn, maar heel verdrietig voor jullie allebei om dit zo mee te maken. Je man zal ook af en toe merken dat bepaalde dingen niet meer zo gaan zoals het altijd ging, juist in deze fase.
  Het ergste lijkt me nog om steeds meer van hem, zoals hij is, afscheid te moeten nemen!
  Ik wens je daar heel veel sterkte en liefde bij.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moedig dat je erover schrijft ik denk dat het je helpt.....het lijkt me heel moeilijk je man zo te zien......dikke knuffel lieverd....xxx !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Loes, wat heb ik een bewondering voor je! Ik wist niet dat je man dementerend was. Ik werk met deze lieve mensen, maar weet ook dat ze heel veel aandacht nodig hebben. Ik wens je hierin veel steun van je familie en Kracht van boven toe. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van je stoelen.

  Een lieve, warme groet;
  Verie

  Ps. Ik hoop dat je dit berichtje waardeert, wil me nergens mee bemoeien hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige stoffen heb je op de kop kunnen tikken.
  Dat is nog eens boffen.
  En knap,hoe je met de dementie van je man om gaat.
  Je reactie's op de verwarring bij hem vind ik erg bewonderingswaardig.
  Je gaat echt met hem mee.
  Want anders zou de verwarring bij hem nog groter worden.
  Echt petje af.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op de markt heb ik wel eens naar linnen stof gekeken, ook voor stoelhoezen, maar pfft...dat is behoorlijk aan de prijs. Eerst een stoel uitproberen gaat niet want het is maar de vraag of de stof er een week later nog is. Ik ben wel een beetje handig achter de naaimachine maar ik heb geen idee of ik een goedzittende hoes zou kunnen maken. Dus ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen...misschien steek ik er nog iets van op.

  Je gaat goed om met de dementie van je man, maar het moet ook moeilijk zijn. Goed dat je praktisch blijft denken, zo heb je dit probleem volgende week in ieder geval niet meer.

  Ik wens je een fijn weekend. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Loes, wat een verdrietig verhaal en wat moedig om met ons te delen.
  Het is zo'n nare aandoening.
  Ik hoop heel erg dat je het volhoudt en ik wens jullie samen de zegen van de HEERE toe.
  Gelukkig heb je ook nog leuke dingen en ik ben heel benieuwd hoe je stoelen worden!
  Sterkte!

  Veel liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Loes, mooie lappen stof heb je op de kop getikt ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Knap hoe je over de dementie van je man schrijft en ook de manier hoe je daar mee om gaat.
  Lieve groet Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is zwaar ik weet het ik heb mijn grootvader zo een tijdje onder mijn hoede genomen , ik moet zeggen dat ik daardoor een slechte slaper geworden ben , bang van wat gaat er nu weer komen ik kon hem niet altijd meer de baas , en dan het verdriet want het is toch wel stilletjes een beetje afscheid nemen .... je gaat er héél moedig mee om en schrijft het ook héél leuk neer (ik moest er zelfs een beetje mee lachen want ze kunnen toch wel schattig zijn ) ...
  Mooie stofjes heb je gekocht !
  Fijn weekend !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lief jij en je man..........al zal het best moeilijk zijn allemaal.

  Mooie stoffen......welke gaat er nu op de stoelen...of heb ik weer half gelezen....

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede middag, ik weet dat het niet altijd even gemakkelijk is om met zieke mensen om te gaan, maar jij doet dat wonderlijk mooi. Hopelijk kunnen jullie toch nog samen genieten van de goede dagen, die zullen er zeker bij zitten.....en je stoelen, die gaan zeker prachtig worden met die stofjes hoor.
  groetjes,
  Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie stoffen heb je gekocht.
  Dat valt allemaal niet mee.
  Maar als ik het lees doe je het geweldig.
  Maar vast ook heel vermoeiend en het kost vast ook veel energie.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Mystery.

Mystery, het is al weer een half jaar geleden dat ik het schilderij gemaakt heb.  Wordt tijd dat ik het penseel weer ga oppakk...