Licht aan donker toevoegen.
In mijn vorige post had ik het over het donkere gebeuren in onze huiskamer, met lichte kleuren ben ik nu bezig om de boel wat op te vrolijken.
Een bosje witte roosjes op het blad op de salontafel, deze zijn gedroogd, maar gewoon een bosje witte bloemen maakt al een lichtere indruk en laat zelfs de donkere decoratie meer leven.
Bij Leenbakker kocht ik vorige week (in de uitverkoop) twee lampenvoeten in een heel (voor mij) verkeerde kleur, met krijtverf en was heb ik er een paar mooie lichte lampenvoeten van gemaakt, samen met het gewei en de dadeltak is deze hoek van de kamer een stuk lichter geworden.Nu ligt het niet alleen aan het interieur, de laatste tijd hebben we nogal wat voor ons kiezen gehad i.v.m. met de uitslagen van de ziekte (Parkinson/jong dementerend) van mijn man. 
Nu ben ik altijd optimistisch, schouders eronder hoofd omhoog en gewoon verder gaan, maar deze keer heeft het toch een grotere impact op mij gehad dan ik dacht.


Jezelf toestaan verdriet te hebben en het even niet meer ziet zitten, en je denkt: en NU hoe NU verder!

'Licht aan het donker toevoegen'.

Creatief zijn, niet alleen op een schildersdoek, maar creatief zijn met de situatie (die niet veranderd alleen maar verslechterd), lichtpuntjes zien, gezelligheid creëren, blij en vooral tevreden zijn met hetgeen wat je hebt.


Straks ga ik boodschappen doen en koop een verse bos met bloemen voor op de eettafel, de tuinboeken liggen klaar, want samen met mijn man ga ik wat kruiden en bloemen voor het voorjaar in de tuin uitkiezen.


Heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes


Reacties

 1. Donkere kleuren in huis kunnen heel mooi zijn, maar het moet wat mij betreft niet somber worden. Een interieur is er tenslotte om je prettig in te voelen en dat is bij somber toch waarschijnlijk veel minder het geval. Een goed idee dus om lichtere kleuren te mengen.

  Ondanks je positiviteit mag je jezelf ook toestaan verdriet te hebben over hetgeen jullie nu moeten doormaken. Het lijkt mij vreselijk moeilijk om te te moeten zien dat je man verandert, terwijl jullie beiden er niets aan kunnen doen. Knap dat je toch niet bij de pakken neer gaat zitten en samen dingen blijft ondernemen.

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. DIT IS NIET ZO MAAR WAT, WAT JULLIE MEE MAKEN.
  ALLES VERANDERD JE MOET OPNIEUW WEER VINDEN IN DE NIEUWE SITUATIE. IK WENS JE VEEL STERKTE EN WIJSHEID.

  LIEVE GROET,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Licht aan donker toevoegen...Een pakkende titel vooral ook vanwege alles wat er nu met jullie gebeurt. Ook in jullie verdriet hoop ik dat er wat licht aan het donker mag worden toegevoegd.
  Warme groet
  Walter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lichtjes in het donker.....lichtpuntjes zien.....wat is het knap van jullie om die lichtpuntjes zelf te zoeken en ze ook te zien!
  Maar het is ook goed om jezelf toe te staan het verdriet over alles wat jullie nu overkomt toe te laten en te uiten. Fijn dat je een hobby hebt waarin je je gevoelens ook kwijt kunt.
  Ik wens jullie veel sterkte en lichtpuntjes toe!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfff heftig allemaal hoor lieverd...ik wens je veel licht in deze voor jullie donkere tunnel......liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Loes, wat een respect heb ik voor je dat je er zo mee weet om te gaan, wetend at het alleen maar erger wordt.
  Steeds weer licht toevoegen, van een kaarsje, van een bloem en straks weer van de tuin.
  Wat zijn je roosjes mooi ingedroogd, witte willen nog wel eens helemaal bruin worden.
  Jullie zijn in mijn gebeden!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blijft altijd een moeilijke situatie ... accepteren en proberen eruit te halen wat je nog kan en dat doe je samen in de tuin rommelen plantjes planten ,het gezellig maken al de momenten pakken die er zijn ...genieten heel veel genieten van die momenten... wens je heel veel sterkte met het omgaan van deze situatie x roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooh Loes wat een buitengewoon naar nieuws, petje af hoor hoe je er mee omgaat. Ik wens jullie heel veel sterkte, en die bos bloemen echt verdiend hoor, koop een mooie bos en geniet ervan. Gezellig weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een naar bericht......maar knap hoe je het verwoord en ermee omgaat........Je redt het wel..........ook in het donker.......
  Wens je toe dat er snel weer wat licht gloort.......wens jullie een fijn weekend toe......en die bloemen......ja die zijn gewoon lekker voor jou om van te genieten.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel goed om het verdriet ook toe te laten.
  Want anders krijg je er later alsnog last van.
  En lichte kleuren in huis geven ook wat fleur.
  Zeker weten.

  Ik wens je een fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met bewondering lees ik je post; knap hoe je dit toch positief weet te benaderen, terwijl het voor jullie beiden een moeilijke situatie is, ga je toch niet bij de pakken neerzitten...sterkte!

  Ik hoop dat je geslaagd bent voor een mooi boeket.

  Lieve groet,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heftig hoor. Ik kan me voorstellen dat je al die donkere gedachten wil wegtoveren met licht. Als dat kon...Het helpt je in ieder geval om toch positief in het leven te staan...samen. Te genieten van alles wat nog wel kan. Mooie herinneringen te maken. Nu ben ik altijd al meer voor het lichte geweest en is mijn huis (en ik) het best als heerlijk die zon naar binnen schijnt en alles verlicht. Hopelijk gebeurt dat ook in jullie huis. Je ziet nu zelf al het verschil met zo'n kleine veranderingen. Het staat heel mooi!
  En misschien vindt je in deze duistere situatie waarin jullie zitten, dan toch nog af en toe een lichtpuntje die je genoeg kracht geeft om er voor elkaar te zijn. Heel veel sterkte. Je bent een kanjer!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knap,heel knap lieve Loes om in jullie situatie toch nog de lichtpuntjes in het leven te blijven zoeken en zien en daar kunnen kleine veranderingen in huis zeker aan bij dragen,die zorgen voor afleiding,ontspanning en geniet momenten in het dagelijks leven vol zorgen,veranderingen,aanpassingen,onbegrip,boosheid en verdriet......ja voor de dementerende mens en zijn naaste is dementie een ziekte die veel verdriet veroorzaakt...

  Ik heb makkelijk praten hier aan de andere kant van het scherm...
  maar ik weet uit ervaring dat de tijd je zal leren om er stapje voor stapje mee om te leren gaan,je moet erin groeien,je wordt steeds sterker en sterker.
  Al zal het in mijn situatie met een lieve schoonmoeder die 17 jaar leefde met dementie weer heel anders geweest zijn dan in jou situatie nou je man door deze ongeneeslijke ziekte getroffen is.

  Hoop dat jullie samen in het voorjaar kunnen genieten van de mooie tuin met bloemen en kruiden.

  Liefs,Ger


  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knap van je dat je zo positief blijft ... de lampenvoeten zijn héél mooi die van mij komt ook van lb en ik ben er nog steeds blij mee !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hè je hebt je blog veranderd, mooi zeg...Dat is nog al wat wat jullie mee maken, knap dat jullie zo positief zijn.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Loes, ik heb je even teruggelezen gezien ik helemaal niet wist wat er bij jullie speelde, toen ik las dat je man naar een dagverblijf ging. Wat moet het ontzettend hard bij jullie zijn aangekomen, want dit zijn berichten die je liever niet wilt horen. Ik kan me voorstellen dat het heel veel vragen heeft opgeroepen, hoe nu en hoe nu verder.. Als ik lees hoe je er nu acht maanden later er in staat, vind ik het erg bewonderenswaardig hoe je met de situatie om gaat. Het verhaal over de brillen greep me erg aan, het moet je ontzettend veel verdriet en pijn doen als er zich zo'n moment voordoet.. Fijn dat je een lieve vriendin hebt die regelmatig voorstelt om met je op pad te gaan en jij jezelf zo goed kan uit kan leven op het schilderdoek en het pimpen van meubels. Ik hoop dat je op die manier ook wat licht aan het duister toe kan voegen.

  Pas goed op jezelf.

  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts