Eén van de eerste elektrische schrijkbouten.Vandaag is het tutteldag.
Een tutteldag begint met een luie ochtend, heerlijk op het gemakje koffie drinken, even de knop van de wasmachine aanzetten (want dat gaat gewoon door, ondanks een tutteldag) en dan nadenken wat er vandaag op mijn denkbeeldige lijstje staat.
Eerlijk gezegd was het lijstje vandaag nergens te vinden ha ha.....

 Nu kwam in mijn gedachten dat ik vorige week al had gezocht naar een oud strijkboutje, deze had ik met andere spullen ingepakt en in de schuur gezet. Na een paar zoek pogingen had ik hem nog niet gevonden.
De gedachten om weer de schuur in te gaan (waar het behoorlijk koud is brrrrrrrrrr) trok mij niet zo aan.
Maar het idee dat ik het nog niet had gevonden, nog minder.
Dus, jas en bondlaarzen aangetrokken en op zoek naar de oude strijkbout en ja hoor, onder in een oude vuilnisbak vond ik hem.

Het is één van de eerste elektrische strijkbouten die op de markt is gekomen.Vorig jaar in de Kringloopwinkel kwam mijn man met het strijkboutje aanlopen.
Kijk, zei hij, als je wat ouds zoekt heb ik het voor je gevonden.

Waar zet je nu een oude strijkbout neer, in de huiskamer?
Kan, maar ik heb gekozen voor de keuken op het kleine kastje samen met andere oude spulletjes.Zet ik het hier, of daar of.......
Daar is ook leuk, of hier bij de oude puddingschaal.


Ah, de oude koffiemolen steekt mooi af op een witte achtergrond.


De aardappelbak,  (geen oudje hoor), ook leuk met een plantje erin.


En zo tuttelen we maar een eind weg.
Nu heb ik zo'n dag niet vaak, maar na een drukke tijd dan is het heerlijk om eens zo'n dagje te hebben.

Hebben jullie ook wel eens een tutteldag (of hoe je het noemen wilt)?
.

Lieve groet,

Loes
Reacties

 1. Weet je....ik heb vandaag een spiksplinter nieuw strijkijzer gekocht, en toen ik naar huis reed, dwaalden mijn gedachten af naar die oudjes...net zo een als jij nu hebt, dacht er aan dat er bij mijn vader nog zo eentjer in de klelder moest staan, heb me voorgenopmen om er nog eens naar te vragen, kan ook wel weggegooid zijn, want hij is nogal van het opruimen..toevallig...2 personen die op dezelfde dag met een oud electrisch strijkijzer in de weer zijn, jij met het zoeken naar een mooi plaatsje, en ik in mijn gedachten in de auto...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tuurlijk hebben wij ook TUTTELDAGEN,die heb ik trouwens vaak de laaste tijd!!!!!
  Je strijkboutje is leuk,kleine stilleventjes worden het zo.
  Fijne dag nog & lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ( Zet em in godsnaam niet heet op je strijkgoed om te kijken of hij nog werkt, tenzij je ergens een overhemd van je man hebt liggen waar je toch een hekel aan hebt ;-)....)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n dag. Even helemaal niets hoeven en toch leuke dingen doen.
  Ik vind hem geweldig, dat strijkijzer. En je hebt er een mooi plekje voor gevonden.
  Geniet ervan!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Loes,

  ik had vandaag ook een tutteldag. Zo'n dag dat iedereen weg is, werken of naar school. Ik heb de boel de boel gelaten en ben lekker mooie hoekjes gaan maken om te fotograferen.

  Vaker doen hoor zo'n dagje. Morgen weer een dag voor de gewone werkzaamheden.

  Doei, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een rommeldagje noem ik het! Heerlijk!

  Mooi hoekje is het geworden!


  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens je nog heeel veeel tutteldagen toe, daar knapt een mens echt van op.
  Lieve groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tuurlijk heb ik ook een tutteldag en jij hebt gelijk dat je die ook invoert ;-) die strijkbouten zijn tof, hé, ik heb er ook een paar, leuk om ze ergens neer te zetten.

  Liefs Michelle

  ps ik heb een vraagje op mijn blog wil jij ook even een kijkje nemen aub?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O ja Loes, heel herkenbaar, ik noem het altijd Rondrommelen.
  Rondrommmelen is eigenlijk een kunst op zich, het is in feite, alleen zijn, dromen en contact maken met jezelf, je ondekt dingen. En in jou geval vindt je dingen en maakt er een fraai gestyled geheel van, heerlijk toch...

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En dat jij een geslaagde tutteldag achter de rug hebt is wel te zien, je was lekker bezig met zoeken, stijlen en foto's maken:-)

  Blijft bij mij nog de vraag..... waarom dat oude strijkijzer niet in de kamer zou mogen/kunnen staan bij andere oudjes.....

  Je zou eens bij mij in de kamer moeten kunnen kijken....er staan op de hoge kast 7 van die oude koffiemolens op 'n rij,wel allemaal met het knopje van de zwengel dezelfde kant op, en is dat niet zó word ik kriegel en komt er 'n soort van dwangneurose over me heen;-)......heb overal oude en zelfs antieke gebruiksvoorwerpen staan,hangen en liggen van: aardewerk,glaswerk,serviesgoed,vetpotten,weckpotten met inhoud van wel 60/70 jaar geleden,bakvormen in allerlei soorten groot en klein,koperen zakwaterketels,oude vogelkooien,koperen kookketel met deksel,mangelbakken en mangeldoeken,oude koffers etc.etc.
  Als ik dat alles op de plek moest zetten waar het van vroeger uit hoort te staan en gebruikt werd.......dan zou m'n kamer en serre bijna leeg zijn en kon ik helemaal niet meer in mijn keuken komen, hi,hi......nee ik laat het lekker staan en van tijd tot tijd ga ook ik lekker pongelen tijdens mijn tutteldagen en creëer telkens weer op 'n andere manier met die spullen zodat het ff anders uitziet.

  Lieve groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts