dinsdag 31 mei 2016

Tuin en druk.


Op een klein stukje heg na is de tuin weer helemaal netjes en kunnen we weer heerlijk genieten van het buiten zijn, ten miste..... als het droog is.


Mijn dochter krijgt morgen de sleutel van haar studio, gelukkig is alles nieuw en hoeft ze alleen maar haar spullen een plekje te geven. Maar alles moet wel ingepakt en verhuisd worden, wat a.s. donderdag gaat gebeuren.

Ook mijn man heeft een eigen kamer in het verzorgingstehuis gekregen, deze is helemaal opgeknapt met een nieuwe vloer, de muren zijn opnieuw gedaan en prachtige nieuwe gordijnen.
Nadat mijn dochter gesetteld is, ga ik op pad voor leuke meubeltjes voor de kamer van mijn man.
Hier thuis staan zijn boeken en spulletjes al ingepakt om verhuisd te worden, we gaan er een gezellige kamer van maken.

Dus de afgelopen week en komende week een drukte van jewelste, maar wel erg leuk om te doen.

En wat is het dan heerlijk na een drukke dag te genieten van je tuintje, natuurlijk met een lekkere versnapering.


Fijne week!


Lieve groet,


Loes




dinsdag 24 mei 2016

Houten kruidenpot/schaal en oude tafelwielen.


Ongeveer een half jaar terug werd er een nieuw winkeltje geopend in de stad waar ik woon. Ze verkochten oude/landelijke meubels en decoratie, toen ik vorige week weer eens een kijkje ging nemen stond alles in de opheffingsuitverkoop. Het winkeltje sluit aankomende juni haar deuren, erg jammer mocht er graag komen. Ik had hem al eerder gezien de mooie kruidenpot maar vond de prijs aan de hoge kant en nu ging er een behoorlijk bedrag vanaf, super blij mee.


Oude tafelwielen met zelfs de schaaltjes om de wielen in te zetten.
Het weekend krijg ik hulp om de wieltjes onder de poten van de eettaffel te zetten. De eettafel is behoorlijk zwaar en hem op zijn kop te zetten en de wielen eraan schroeven dat lukt mij wel, maar hem dan weer terug te draaien als de wieltjes eronder zitten wordt moeilijker want je moet hem recht op zijn poten zetten.



Het minimaliseren lukt mij aardig, veel spullen naar de kringloopwinkel en ik heb ook spullen verkocht.  
Mijn verlanglijstje krimpt steeds meer in en geniet van de mooie oude spullen om mij heen. Het is een gezellige mengelmoes van allerlei stijlen: wit, hout, ijzer, stoer, landelijk, een tikkeltje elegance en alles van natuurlijke materialen.

Gezellig naar de kringloopwinkel doe ik nog steeds, maar nu is het meer gericht of samen met een vriendin die op zoek is naar iets.


Wens jullie alvast een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes





zaterdag 21 mei 2016

Oude tinnen schaal


Een set van tin bij elkaar sparen was het idee, bij de kringloop had ik de kaarsenstandaard en de beker gevonden en nu nog een schaal. De bekende tinnen schaal op pootjes die wilde ik niet en na lang zoeken en veel geduld te hebben gehad, vond ik deze prachtige oude schaal op MP.
Eerst had ik een witte kaars in standaard dat vond ik niet mooi staan, een grijze had ik nog liggen en past echt mooi bij het tin.
Het stoere grijs staat prachtig op de witte tafel.







Wens jullie een heel fijn weekend!

Lieve groet,

Loes






woensdag 18 mei 2016

IJzeren onderzetters.


Was op zoek naar onderzetters en overal waar ik kwam was het niet wat ik zocht, meestal vond ik ze te sierlijk
Tot dat ik bij Xenos deze stoere ijzeren onderzetters tegenkwam, super vind ik ze.
Voor de verandering heb ik de grote bakplaat op tafel gezet met wat spullen erop, de beker en kandelaar van tin kwam ik laatst tegen bij de kringloopwinkel. 
Alhoewel ik aan het streven ben om zo weinig mogelijk neer te zetten (wat mij aardig lukt) vind ik dat ik nu mijn best gedaan om teveel neer te zetten hahaha.......





Fijne dag!


Lieve groet,


Loes





donderdag 12 mei 2016

Tuin en wortelsoep.



Vanmiddag bezig geweest in de tuin, planten in potten, in de grond nog wat gezaaid en bij de schuur aarde weg geschept. In drie grote potten heb ik de Agapanthus gezet en nu afwachten of ze hun prachtige blauwe bloemen laten zien.


En dan na een lange middag moet er nog een potje gekookt worden, eerlijk gezegd had ik daar niet veel zin in. In de koelkast zag ik een bos wortelen liggen, lekker gezond natuurlijk maar een uitgebreid diner ging het niet worden, wel een soepje.


Oke.... je hebt wortelen en dan moet je creatief gaan denken wat kan er bij en wat heb ik in huis.
Uien, aardappelen, gele paprika, knoflook, gember, kurkuma, tijm, peper, zout, een beetje sambal om de soep een pittige smaak te geven.
Al eet ik allen... en beetje versiering van basilicum en een blokje geitenkaas maakt dat het er ook nog gezellig uitziet.
Samen met een broodje uit de oven heb ik heerlijk gegeten.


Tja..... en dan na zo'n lange werkdag ben je toch uitgeblust, althans.... alleen al kijken naar het vrouwtje wordt je erg moe van.




Wens jullie alvast een heel fijn Pinksteren!


Lieve groet,


Loes





zondag 8 mei 2016

Bos Seringen.


Vanmorgen vroeg uit bed want ik wilde de kruiden in de potten en grond zetten voordat het te warm zou worden. Met een tuin op het zuiden moet je daar zeker rekening mee houden, want voor je het weet, sta je te zweten en gaat alles in slow-motion. En het werd warm (heb niets te klagen hoor), binnen een mum van tijd is het een complete puinhoop om je heen van aarde, plastic potjes en wat nog meer. Dit is nu gelukkig allemaal gedaan en keurig opgeruimd en aangeveegd, al met al en pauzes tussendoor was ik om 15.00 uur klaar.
En dan..... tussen al het werk door komen de buurtjes met een grote bos Seringen uit eigen tuin aanreiken.
De buurman zei... ze moeten wel in een grote vaas hoor buurvrouw, dat was niet tegen dovenmansoren gezegd, toen ik uit de schuur kwam met een grote zinken kan zei hij dat deze zeker wel goed genoeg was.
Zo lief en het doet een mens zo goed, een bos Seringen uit de buurtjes hun eigen tuin.





En na al het gedane werk was er tijd voor....... een glaasje wijn en een gezonder versnapering.


Nu ga ik mij fatsoeneren want straks ga ik naar mijn zoon en zijn vriendin, we gaan heerlijk aan de barbecue.


Wens jullie alvast een hele fijne volgende week!


Lieve groet,


Loes









vrijdag 6 mei 2016

Antieke klepbank.


Hij stond al een tijdje op mijn verlanglijstje een oude klepbank, hij is twee meter lang en heeft onder de klep behoorlijk veel ruimte om mijn schildersspullen in op te ruimen. De ronde eettafel heb ik verkocht, ik vond hem iets te sierlijk en daarvoor in de plaats heb ik een oude boeren tafel gekocht.
Vier oude tafelwieltjes liggen te wachten om onder de poten te zetten en dan is het plaatje compleet.
Van het weekend krijg ik hulp om de wieltjes onder de tafel te zetten, want alleen even de tafel omkeren is voor mij te zwaar, het lijkt wel of er lood inzit.


Een oude kruik staat op de tafel, zo mooi het oude steen met het wit van de tafel, 
meer hoeft niet.




Fijn weekend!


Lieve groet,


Loes











donderdag 5 mei 2016


Heb je weer aan de plantjes gezeten?
NEEEEE....... HOEZO?


Snel met mijn mobiel een foto gemaakt van deze kleine donderstraal, 
die maar niet van de plantjes kan afblijven.


Wens jullie een heel fijn en zonnig weekend!


Lieve groet,


Loes





Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!