donderdag 25 februari 2016

Oud Nepalees Bajot tafeltje.


Zo'n mooie combinatie, oud, wit met hout of steen, stoer met een beetje élégance. 


Op de verse groente na, zijn alle boodschappen in huis. Vandaag nog de schoonmaak door de huiskamer en nog even een bezoekje aan mijn man. Morgen de laatste boodschappen en de tafels feestelijk versieren en dan zaterdag ochtend in de keuken aan de gang en dan mag rond 18.00 uur het feest beginnen.


Ik wens jullie alvast een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




zondag 21 februari 2016

Zondag.


Een heerlijke ochtend achter de rug, de wekker stond op zeven uur, een kop koffie om wakker te worden, hondje eten geven en uitlaten, nog even snel de boel afwassen en dan hup... op de fiets naar de kerk, helaas vanmorgen met tegenwind.
Nadat mijn man naar het verzorgingshuis is gegaan, heb ik het zingen in het kerkkoor weer opgepakt. aan de ene kant om niet bij de pakken neer te gaan zitten en aan de andere kant omdat ik het zingen erg leuk en vooral mooi vind. Ik zing in een Katholiek kerkkoor, we zingen in het Latijn, en Gregoriaans, Nederlands en veel klassiek muziek.
Na de mis drinken we gezamenlijk nog een kopje koffie/thee en dan weer op weg terug naar huis, dit keer had ik de wind in de rug.

En dan kom je thuis waar een kwispelend hondje op je wacht en die blij is dat je er weer bent.

Vanmiddag uitwaaien met Chanel en er ligt een boek te wachten om gelezen te worden,
 een heerlijke rustige zondagmiddag.


Op de eettafel, heb ik een compositie gemaakt van twee oude kruiken en het groen van een kleine varen.






Wens jullie een fijne zondag!


Lieve groet,


Loes







vrijdag 19 februari 2016

Nieuwe oude lamp.


Een passende lamp vinden in het interieur vind ik best wel moeilijk en als je dan van een donker interieur weer terug gaat naar een licht, komen de lampen ook weer aan de beurt.
De stoere vloerlamp heb ik wit geschilderd en er een linnen kap op gezet, helemaal top.
De stoere tafellamp vond ik wat aan de grote kant voor op de sitetable. Op zoek naar een andere lamp, heb wat lampen voorbij zien komen, maar vond toch een lamp passend voor op de sitetable.
Een beetje romantisch en ook een beetje stoer, helemaal super.




Nu alleen nog de witte gordijnen (zijn in de maak) en de salontafel, daar moet ik eerst het blad van schuren en dan in de verf zetten.


Wens jullie een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




woensdag 17 februari 2016

Wolken in schilderij.


Gisteren in plaats van de kwast het penseel gepakt en verder gegaan met het schilderij.
De schildersezel staat in de huiskamer, zo kan ik zien of mijn vorderingen zijn zoals ik ze in mijn hoofd heb. Als eerste was ik begonnen met een donkere achtergrond met kan/kruik (klik), daarna vond ik de achtergrond te donker en heb het lichter gemaakt met een gat erin (klik), en door het gat zag je de donkere achtergrond. Tja.... dan heb je een donker gat en even later kijk ik naar buiten naar de wolken en en dan komt de inspiratie, door het gat zie je de wolken. In de kruik een paar takken geschilderd, nee... nog niet af, straks een wandeling door het park met Chanel, wie weet.... misschien nieuwe inspiratie.
De ene keer weet ik precies wat ik wil schilderen, een andere keer wil ik geïnspireerd worden door mijn omgeving.



Fijne zonnige dag!


Lieve groet,


Loes





maandag 15 februari 2016

Schilderen met krijtverf.


Vandaag weer aan de gang geweest met de kwast, een staande lamp, kruk, lampenkap, en tafeltje met twee grote ijzeren bloempotten. De bloempotten staan nu te drogen tot morgen dan ga ik met de wax (clear en dark) erover heen en schuur ze wat bij zodat ze een oude look krijgen.
Met oud ijzer wacht ik altijd met verdere afwerking na het schilderen tot dat het goed gedroogd is, anders haal je de krijtverf er snel weer af.
De Hortensia's die helemaal zijn ingedroogd en staan nog steeds mooi in de oude pot, ze hebben zoals men dat noemt een poederkleur gekregen.
Volgens mij is dit het laatste wat nog geschilderd moest worden, op de salontafel na, het blad moet eerst geschuurd worden en daar wacht ik even mee tot dat het buiten een aangename temperatuur is , want binnen schuren zie ik niet zo zitten.


En dan ben je druk aan het schilderen en belt je buurvrouw aan met een pannetje heerlijke verse goulashsoep. Ohh.... kwam dat even mooi uit, na al mijn schilderwerk hoefde ik alleen maar de soep op te warmen en niet zelf te koken, het smaakte heerlijk.
Sinds mijn man in het verzorgingshuis woont, heb ik moeite met koken voor mijzelf alleen. Hoewel ik geen hekel aan koken heb, vind ik koken voor mijzelf een moeilijk puntje. Gelukkig heb ik een goede blender waar ik groente en fruit tot een heerlijk drankje maak. En als ik kook, kook ik gewoon voor vier personen, maak een bord voor één persoon en de rest gaat in bakjes in de vriezer.

Morgen maak ik een pan kippensoep, een pannetje naar de buurtjes, een kom voor mij en de rest in bakjes in de vriezer. Vroeger haalde de soep de vriezer niet, de volgende dag vroegen mijn man en dochter, heb je nog soep!

Oke... een verandering in het dagelijks leven, die komen en gaan, het is gewoon wennen.
Het is eigenlijk een lux gedoetje, het is erger als je geen eten hebt.


Het blogje maar lichtgrijs gemaakt, is wat vrolijker dan donkergrijs, toch!


Lieve allemaal, ik wens jullie een fijne week.


Lieve groet,


Loes







vrijdag 12 februari 2016

Andere hoek van de kamer.


Vandaag weer eens even de kwast in handen genomen om de sitetable te schilderen.
Het ijzer heb ik gelaten zoals het was en de oneffenheden niet geschilderd zodat het de oude look blijkt houden, helaas niet zo goed te zien op de foto.
Dacht dat ik de draad van de lamp goed weggemoffeld had, maar je ziet hem nog net. Het weekend op stap om nieuwe bedrading te kopen, want zwart vind ik nu niet zo geslaagd bij wit.
Alles wordt weer fris en vrolijk in de kamer, straks maar even op stap met Chanel langs de bloemenwinkel, want ik zag al takken met bloesem staan.
Omdat ik boven met de kamers steeds bezig ben, heb ik schilderijen naar beneden gehaald anders blijf ik ermee heen en weer lopen en kunnen ze beschadigen.
Een paar staan er onder de sitetable, kon ze wel weghalen voor een foto, maar het is zoals het is.


 Hartjes is niet echt mijn ding, maar deze van stroo mocht wel aan de kastdeur hangen.



Wens jullie een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes








zondag 7 februari 2016

Van werkkamer naar leeskamer.


Nadat de spullen van mijn man waren ingepakt om naar het verpleeghuis te brengen, was er een lege kamer in huis. Deze kamer is aan de noorden van het huis, dus zomers heerlijk koel. Ik wilde niet dat het een rommelkamer zou worden, dus heb ik er een leeskamer van gemaakt. Het stoeltje heb ik bij Sjebbiez gekocht, niet te groot en zit heerlijk, de rieten mand stond in de slaapkamer en fungeert nu als tafeltje. Een stoere lamp en voor de gezelligheid heb ik maar even de oude paspop neer gezet.
De kamer wil ik niet vol hebben, op een schilderij na is dit al meer dan genoeg.
Heb een behoorlijk paar meters linnen liggen, maar ben er nog niet uit of het gordijnen of vouwgordijnen ga maken, de tijd zal het leren. 
Vintage, landelijk en oud, van alles wat, daar hou ik van.


Zo, dat waren dus twee posten op één, kan niet op hahaha....


Wens jullie alvast een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes





vrijdag 5 februari 2016

Schilderen en een lange herfst.


Gisteren zijn we weer heerlijk aan het schilderen geweest, zo ontspannend.
Geheel anders dan verwacht, heeft het penseel een heel andere richting gekozen, licht en donker overlappen elkaar. Ben zelf best wel benieuwd welke weg het penseel de volgende keer zal volgen.


Lieve allemaal, misschien hebben jullie hetzelfde gevoel, maar ik heb het gevoel dat ik in een hele lange herfst terecht ben gekomen. Normaliter heb ik niet zoveel last van de jaargetijden, maar nu begin ik het een beetje zat te worden en verlang naar het voorjaar.
Goed te zien op mijn blog, ik heb er maar een paar fleurige bloemen op gezet, vrolijkt de boel een beetje op, toch!


Wens jullie een heel fijn weekend.


Lieve groet,


Loes


Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!