zaterdag 30 januari 2016

Begin van een nieuw schilderij.


Sinds twee weken zijn we weer begonnen met schilderen bij mij thuis, niet alleen op de donderdag maar sinds dit jaar komen ook op dinsdag de kunstschilders hier thuis, erg gezellig hoor. Na het laatste schilderij ´Torn´ een schilderij in bruintinten, het begin is er.


Met mijn vorige post had ik de achtergrond van mijn blog wit gemaakt, maar bij nader inzien vond ik het toch een beetje erg wit en heb het grijs weer terug gezet, straalt meer rust vanuit.

Nu aan de slag, pannenkoeken bakken, straks komen mijn zoon en vriendin gezellig bij mij eten.


Wens jullie een fijne avond en een gezellig zondag!


Lieve groet,


Loes






donderdag 28 januari 2016

De keuken.



 In de keuken heb ik niet zoveel veranderd, alleen de steigerplanken wit geschilderd en het toont heerlijk fris. Wat je niet zo goed kunt zien zijn de witte gordijnen (Kringloop) die ik op maat heb gemaakt. Op de planken heb ik wat planten in de oude schalen gezet, een beetje groen vind ik mooi staan. Zo te zien loopt er weer een nieuwsgierig hondje door het beeld hahaha      Alle oude serviesdelen gebruik ik, of het nu voor het opdienen van het eten is, of er een plant (met pot) in te zetten, het zijn gebruiksvoorwerpen en tenslotte maken we het allemaal weer schoon.
De glazen potten heb ik van de kringloopwinkel, geen pakjes in de kasten, maar netjes in potten.
Op de koelkast een klein klokje met een magneet, vanuit de kamer (open keuken) kun je ook zien hoe laat het is, want een grote klok in huis zal je bij mij niet tegenkomen, daar houd ik niet van.
Elke keer neem ik een keukenkastje onder handen, wat ik niet gebruik gaat weg naar de Kringloop en het ruimt allemaal heerlijk op, schoon en overzichtelijk.
Het weekend weer druk aan de gang met de eerste etage, er staan al weer heel wat spullen klaar voor de Kringloopwinkel.



Wens jullie alvast een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes







woensdag 27 januari 2016

Sobere kruik.



Alleen een sobere kruik, zonder opsmuk.


Vandaag twee staande ijzeren lampen de krijtverf verwijderd, nu nog één.


Lieve groet,


Loes





zaterdag 23 januari 2016

Nieuw schilderij.


Geïnspireerd door Wabi Sabi.

Wabi Sabi, de schoonheid van imperfectie. 





Fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




woensdag 20 januari 2016

Klein boompje voor binnen.


In de supermarkt op de plantenafdeling zag ik een klein boompje staan voor binnen, zo schattig. Thuis gekomen heb ik hem in een oud ijzer vaasje gezet en wat mos op de aarde gelegd en kijk nu toch eens, is het geen dotje. 




Nu nog even goed lezen hoe ik hem verzorgen moet, want eerlijk gezegd heb ik geen groene vingers voor kamerplanten.


Lieve groet,


Loes





maandag 18 januari 2016

Recyclen en plastic.


Recyclen doe ik al een paar jaar, dit jaar is het apart scheiden van plastic erbij gekomen. Bij het winkelcentrum staat nu een grote container voor plastic afval en wat je elke week opspaart is best wel veel, want heden ten dage is bijna alles in plastic verpakt. Plastic tasjes probeer ik zoveel mogelijk te mijden en heb dan ook boodschappentassen, maar ga eens naar de supermarkt voor groente en fruit, helaas hangen daar nog steeds plastic zakjes in plaats van papier. Deze hergebruik ik dan maar weer om plastic afval in te doen voor de container, maar zo blijft het plastic wel in stand gehouden.
Plastic, het richt zoveel schade aan de natuur en vooral aan dieren en aan onszelf.
Voor mij een rede om plastic te mijden en creatief na te denken hoe het anders kan en dat zal best wel moeilijk zijn in een wereld vol met plastic.

Een collage met oude spullen en nee..... geen plastic maar wel hergebruik.



Hebben jullie ideeën om plastic te mijden, ik hoor ze graag.


Hele fijne week!


Lieve groet,


Loes






vrijdag 15 januari 2016

Tuin perikelen.


Na een drukke week, stond ik vanmorgen in ochtendjas genietend van een beker koffie in de tuin, het was stil, een moment van rust. Even kwam het verlangen naar het voorjaar en het werd al druk in mijn hoofd over planten en allerlei tuin perikelen.
Nee... dacht ik. nog even wachten, nu genieten van dit moment.




Vandaag een rustige dag, lopen met de hond en gezellig bij mijn man een kopje koffie drinken.


Fijn weekend!


Lieve groet,


Loes




maandag 11 januari 2016

Wit en sober.

De huiskamer ben ik aan het veranderen in wit en sober, als eerste ben ik begonnen met het gedeelte van de eethoek. Een ronde uitschuifbare eettafel en vier oude stoelen die ik wit heb geschilderd. Op de tafel een oude olijfkruik, in de hoek had ik eerst een kast van steigerhout waar mijn schildersspullen in stonden, de planken en zijkanten heb ik verwijderd en het achtergedeelte heb ik laten staan en geschilderd, een mooie afscheiding tussen kamer en keuken.
Een grote verroeste tuinvaas in de hoek met gedroogde Hortensia's erin (een bos takken zal ook leuk staan), deze staat nu op een verroest tuintafeltje, in gedachte heb ik een stoere console van hout.

Alleen wit wordt erg steriel, een combinatie met oude spullen van hout, steen en natuurlijk stoffen, geeft niet alleen een mooi, maar ook rustige uitstraling.



Het volgende traject is een andere hoek van de huiskamer, daar staat oude meidenkast waar mijn schildersspullen in staan, en moet nog één keer geschilderd worden.


Wordt vervolgd.


Lieve groet,


Loes




zondag 10 januari 2016

Kandelaars terug in oude staat.



Twee mooie houten kandelaars had ik geschilderd in het Old White krijtverf en eerlijk gezegd had ik daar wel een beetje spijt van. Ik hou van wit maar niet alles en hout is een natuurlijk product dat ik graag mag zien in ons interieur. Oke.... gedane zaken nemen geen keer, maar in dit geval wel, onder de hete kraan om eerst de wax eraf te halen merkte ik dat ook de krijtverf ook eraf ging en na een half uurtje goed boenen had ik de kandelaars weer in de oude staat terug gebracht.
Helemaal blij met het resultaat heb ik ze op de kast gezet en zeg nou zelf, ze zijn zo is veel mooier.
Nu nog de grote houten tafellamp, dat zal wel wat langer duren dan een half uurtje, maar met de wetenschap dat de verf er weer af kan, ben ik heel blij mee.




     
Fijne zondag!


Lieve groet,


Loes





woensdag 6 januari 2016

Kringloopwinkel.



De feestdagen zijn voorbij en alles is weer in z'n gewone doen.
 Even bij de Kringloopwinkel naar binnen op zoek naar een babybadje op standaard, nee.... ik word geen oma hoor. Het is voor mijn hondje Chanel in het bad te doen, met het vieze regenweer ziet ze er soms niet meer uit en voorheen deed ik haar gewoon onder de douche, maar hoe handig is een babybadje op standaard met..... zelfs met een stopje erin en dat allemaal voor 3 euro.
Op weg naar de kassa zag ik op de grond een grote lantaarn staan, oh.... dacht ik mooi voor in de tuin met kaarsen erin. Thuis gekomen heb ik hem schoongemaakt en op de schouw gezet, hij is in zeer goede staat en de ruitjes zijn nog heel, een pracht exemplaar. 
Nu nog even wachten tot het weer tuinweer is dan kunnen we er buiten van genieten.



Wens jullie een fijne week en voor degene die wonen waar het erg glad is, doe voorzichtig.


Lieve groet,


Loes







zaterdag 2 januari 2016

Amaryllis.



De Amaryllis staat in bloei en heeft schitterende witte bloemen.

Een prachtige witte bloem,
voor een nieuw jaar
en een nieuw begin.





Fijn weekend!


Lieve groet,


Loes






Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!