dinsdag 29 december 2015

De oude tafel.


Een paar weken terug zag ik hem staan bij Boa Creation's, een prachtige oude houten tafel.
Precies wat ik zocht, niet te groot en toch weer groter te maken (als er eters komen), uitgeschoven kunnen er 6 of 8 personen aanzitten. De eigenaar van de winkel heeft de tafel goed nagekeken en de poten nog extra stevig gemaakt en kan volgens hem zeker weer 20 jaar mee. 
Hij moet nog geschilderd worden, een klusje voor in het nieuwe jaar, voor nu gaat er een wit tafellaken over en nog even het kerststuk erop.




Het jaar 2015 is bijna voorbij en het nieuwe jaar staat voor de deur. Terug kijkend naar het afgelopen jaar is er veel gebeurd, leuke gebeurtenissen, maar ook verdrietige.
De laatste maanden moest ik wennen aan het alleen zijn hier thuis, ik begin nu mijn draai te vinden en inspiratie voor het schilderen komt langzaam terug.
Kijk stiekem een beetje uit naar het voorjaar, heerlijk in de tuin bezig zijn en de fietstochtjes, een paar leuke workshops heb ik in gedachten en... het huis nog meer ontdoen van spullen.
In de huiskamer begint het al aardig wat te lijken en wat geeft dat een heerlijk gevoel, je kunt wel zeggen van vrijheid, vrij van alle overbodige spullen.
Nu nog de bovenverdieping, elke keer een stukje opruimen, moet zeggen dat de Kringloopwinkel erg blij met mij is.

Goede voornemens? 
Die kunnen elke dag genomen en waar gemaakt worden.



Lieve groet,



Loes






donderdag 24 december 2015

Kerstdecoratie met producten uit de natuur en eigen tuin.

Een kersttaart van mos, bloemen (Skimmia) en takjes en her en der een rode besjes.



 
   
Een guirlande aan de schouw en toen was de batterij van het fototoestel leeg, gelukkig had ik net een foto van het middenstuk gemaakt.


Er hangt nog een krans aan de deur en een groot kerststuk staat buiten in de tuin op de tafel.


Fijne dagen!









maandag 21 december 2015



Fijne feestdagen en een gezond en liefdevol 2016!




Lieve groet,

Loes








donderdag 10 december 2015

De kerstboom en kerst op de schouw.


De kerstboom staat, niet zo groot net een mooi maatje voor in de huiskamer.
Nostalgische kerstversiering en kaarslichtjes, zoooo.... gezellig weer.



Op de schouw de oude spiegel gezet met een rozenbotteltak erom heen, de mooie kerstpop, een kerstboompje, molentje en de Advent kaarsen.



In het verpleeghuis waar mijn man woont is het kerstsfeer, er staat een enorme kerstboom en allerlei kerstversiering hangt her en der verspreid. Gisteren was er een kerstmarkt in het verpleeghuis, zo gezellig...  er was van alles en nog wat. Natuurlijk de zelfgemaakte kerstspullen en je kon warme chocolademelk drinken, of een broodje worst eten en allerlei stallen met kerstspullen.
 Bij een stal zag ik een doos oude kerstballen staan en vroeg hoeveel de ballen moeten kosten, het antwoord was: ik wil de hele doos in één keer verkopen mevrouw voor....... Ik zei per bal? Nee..... voor de hele doos. Stond even perplex, voor een habbekrats mocht ik de doos kopen. 
De opbrengst van de verkochte spullen zijn voor het verpleeghuis, daarmee worden leuke dingen gedaan voor de bewoners.
Naderhand heb ik samen met mijn man in het restaurant genoten van een heerlijke lunch.


Volgende week dinsdag komt mijn man een dagje naar huis, dan ga ik heerlijk voor hem koken en maken we er een fijne dag van, in kerstsfeer.


Wens jullie alvast een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes











dinsdag 8 december 2015

Een oud huisje en sneeuwman voor in de kerstboom.


Gisteren met vriendin E. op stap voor een kerstboom, al snel waren we geslaagd, zij een grote en ik een kleine boom. Naderhand nog even naar de tweedehands loods en al snuffelend tussen de oude kerstspullen vond ik deze twee kerstboom versieringen, een huisje en een sneeuwpopje. In de kerstboom hangen, op een paar ballen na, alleen nostalgische kerstboom versieringen.



De kerstboom staat, voor dat hij op de foto gaat moet ik eerst nog de draden wegwerken.



Liefs.







zondag 6 december 2015

Licht en eenvoud.


Licht en eenvoud probeer ik te bereiken in de huiskamer, in de haard heb ik twee wijnstronken gelegd, op de schouw staat een oude olijfkruik en daarboven hangen twee afwerp stangen.
In de avonduren branden kaarsen in de haard, die een warme sfeer geven.



Fijne zondag!








vrijdag 4 december 2015

Kerst en nostalgie.


Vorige week met vriendin E op stap naar haar vriendin die in een oude boerderij woont.
Een deel van de boerderij heeft zij ingericht met oude spullen die zij verkoopt, natuurlijk hebben we daar een kijkje genomen. Tussen oude kerstspullen vond ik een doosje met hierin deze schattige molen met kaarsjes en engeltjes en daarbij ook nog een doosje met oude kaarsjes.
Als je de kaarsjes aansteekt gaat de molen door de warmte draaien en raken de staafjes die aan de engeltjes hangen, de bellen.



In een ander deel van de boerderij stond een heel oud meidenkastje, niet zo groot en geweldig om mijn schildersspullen in de zetten. We hebben het kastje opgemeten en thuisgekomen blijkt het precies de goede maat te zijn voor aan een kleine muur in de huiskamer.
Hier ben ik nog druk mee aan het schilderen, nog één laagje verf en nieuwe greepjes erop en dan is hij klaar, wordt vervolgd.
De hoek waar mijn schildersspullen stonden is nu vrijgemaakt, wat een heerlijke ruimte en alles netjes opgeruimd. Gisteren hard aan het werk geweest, het schot tussen de keuken en de kamer geschilderd, tevens de keukenplanken en vensterbank.
Een poosjes geleden zag ik bij de Kringloopwinkel twee prachtige wit linnen gordijnen hangen, deze heb ik gewassen en in het weekend ga ik ze vermaken voor de keuken.

Eerst zag ik behoorlijk tegen de kerstdagen op omdat mijn man nu in het verzorgingshuis woont. Met de lieve mensen om mij heen krijg ik weinig kans om bij de pakken neer te zitten en voel mij dan ook een Gezegend mens en ben ook heel dankbaar hiervoor.

Met mijn man gaat het goed, hij wordt goed verzorgd. Thuis wilde hij alleen maar in zijn stoel zitten voor de tv, maar nu gaat hij naar gym, fysio enz en je merkt dat hij beter uit de voeten komt.
Onze vrienden bezoeken hem regelmatig en in het weekend is het altijd een glaasje wijn en niet te vergeten... bitterballen, die vind hij heerlijk.
De tweede kerstdag ga ik hem ophalen, dan gaan we naar mijn zoon en zijn vriendin en maken we er een gezellige dag van.


Fijn weekend!


Liefs. 




Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!