vrijdag 28 augustus 2015

Witte rozen.


Een paar weken terug in de grond gezet en gesnoeid en nu blijven er prachtige witte rozen bloeien, het feest is nog niet voorbij want er zijn weer nieuwe knoppen die op punt staan uit te komen.
Voor ik de foto's had gemaakt, had het geregend, zo heerlijk na een regenbui, dan is alles weer fris en de kleuren des te mooier.








Als ik de weerberichten mag geloven krijgen we weer twee dagen tropisch weer, dus in de middag alles hier in slow motion stand. Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n zomermens, alleen in de ochtend en avond vind ik het fijn om buiten te zijn.
Aan de tuin merk je ook dat de zomer op haar eindje aan het lopen is, en zelfs vandaag op de fiets zag ik al menig blaadje van de bomen vallen.


Wens jullie een fijn weekend!


Lieve groet,


Loes





maandag 24 augustus 2015

Decoratie op de salontafel.





Elke keer wat anders met de spullen die je mooi vind en zeker nooit gaan vervelen.
Op de salontafel staat een kruik, tuinvaasje en een ijzeren lampion.

Eén bloem van de pluim hortensia in de kruik (zonder staat ook mooi) en in het tuinvaasje hoeft niets, de ijzeren lampion heb ik een paar jaar geleden bij de Action gekocht, ik blijf hem mooi vinden, vooral avonds want dan brand de kaars erin en geeft het een prachtig licht aan het geheel.









Wens jullie een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes








zondag 23 augustus 2015

Luca en Chanel.



Toen mijn zoon vorig jaar op zichzelf ging wonen, ging Luca met hem mee. Kort daarna hebben we onze lieve Dino (14 jaar) moeten laten inslapen en een paar maanden later is Chanel gekomen.
Nou, dat vond grote Luca niet zo geslaagd, dat kleine mormel dat alleen maar wilde spelen vond hij maar helemaal niets. Verbolgen over het feit dat er een nieuw hondje in huize Louise is gekomen, laat hij dan ook duidelijk blijken.

Ruim een maand geleden heeft mijn zoon samen met zijn vriendin een huis gekocht, hun flat was binnen één dag verkocht (zag er ook prachtig uit), dus moesten ze ook vrij snel ergens anders wonen en om de kosten te drukken zijn beide even bij ouders gaan logeren, tussendoor hebben ze ook nog genoten van een fijne vakantie. 

Met de logeerpartij hier in huize Louise is natuurlijk ook Luca meegekomen, tja..... bij het kleine mormeltje Chanel, die alleen maar wil spelen. Je zou denken na een paar dagen is er vriendschap gesloten tussen beide honden, maar nee hoor..... Luca wil niets weten van Chanel.


Vanmorgen in de tuin.


Luca: zo heerlijk in het zonnetje liggen.


Chanel: ha..... gezellig, ik kom erbij.
Luca: heb je haar weer!


Chanel: zal ik even aan je oor knabbelen, vind je best wel fijn.


Luca: nou.... niet echt hoor.


Chanel: mijn liefdevolle poging wederom mislukt.


Chanel: zit ik zo ver genoeg van je vandaan?


Luca: heb liever dat je daar weggaat.
Chanel: ouwe zeur, ik ga al hoor.


Luca: hehe... die is weg.


Chanel: nou... moe, begrijp jij er wat van?



Aankomende dinsdag gaat mijn zoon en vriendin naar hun nieuwe huis, dan is de logeerpartij weer achter de rug, het zal voor mij wel weer even wennen zijn, het was echt gezellig.


Wens jullie een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes




vrijdag 21 augustus 2015

In de tuin.


Met een kopje koffie in de tuin, net zoals kleine Chanel genietend van het mooie weer.
Toch maar even het fototoestel pakken, want nu staan er weer andere planten in bloei en zelfs Chanel wil wel poseren voor een foto.


Een prachtige witte roos.


Een van de punt Hortensia's is wel erg uit haar krachten gegroeid en begint nu van de kleur wit te veranderen in het roze.


Heb zelfs de kleur geel in de tuin.


Het Vijgenboompje zit vol met vruchten.


De Olijfstruik zit vol met nog kleine en sommige grote olijven.


Een Kauw op de dak van de schuur.


Uitdagend aan het kijken naar Chanel.


Chanel heeft de Kauw allang gezien, maar wat vervelend dat vrouwtje in de tuin is, anders had ik graag even door de aarde en planten achter de vogel aangehobbeld.



Heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes







maandag 10 augustus 2015

Kleine vlinder.


Zo blij dat we de tuin weer hebben veranderd in een tuin met planten en kruiden.
Naast de bijen en hommels en andere insecten, zie ik ook een variatie van vlinders, dit is een kleine vlinder van ongeveer anderhalve cm. wat een pracht exemplaar, het lijkt wel of hij geschilderd is.




Lieve groet,


Loes








zaterdag 8 augustus 2015

Op de tafel.


Een groot dienblad met ijzer beslag, daarop staat een oude fles met takken, een stolp met daaronder een pot met oude kwasten erin en de woonboeken, alles bij elkaar en het niet zo'n rommelige indruk. De stolp, nu met de oude kwasten (wie de kunstenaar was, weet ik helaas niet) blijft een mooi object.


Mijn woonboeken van Hans Blomquest (The Natural Home en In Detail), Axel Vervoordt ( Wabi Inperation), De Tuinkamer (Brocante in de tuin) en het boek wat je net niet ziet Zoe Ellison and Alex Legendre (A life less ordinary). Woon tijdschriften koop ik niet meer, een dure uitgave voor wat ik te zien krijg, elke maand hetzelfde, en dat geeft mij weinig tot geen inspiratie.


Een jaar of twee geleden had ik bij 'de Tuinkamer' een oude grote fles gekocht, een super ding. Zonder iets erin staat hij mooi, maar ook met een tak of bloem erin staat hij prachtig. Helaas toen ik hem ging schoonmaken liet ik hem uit mijn handen vallen, je begrijpt het al helemaal aan diggelen. Gelukkig had Karin er nog één staan, dus ik helemaal blij, super!



Wens jullie een fijne en zonnige week toe!


Lieve groet,


Loes


zondag 2 augustus 2015

Rust in de tuin.



Bloemen, kruiden van alles en nog wat in de tuin, maar ook een plekje stilte.
Een tafeltje met kan en pot, geen plant of tak erin en als je er naar kijkt straalt er rust vanuit.



Fijne zondag!


Lieve groet,


Loes


Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!