vrijdag 27 maart 2015

Paasei?


 Op weg voor gele kaarsen, oase en mos, want a.s. dinsdag samen met vriendinnen een paaskrans maken. Vriendinnen willen geel in de krans en ikzelf gewoon wit, maar.... gele kaarsen was toch niet zo makkelijk te vinden (volgens mij gewoon uitverkocht), gelukkig vond ik bij de Action nog de laatste twee gele kaarsen.
Bij ons in de binnenstad heb je een kleine bloemenzaak die aparte spullen verkoopt, deze keer zag ik een heel groot ei.... van een Struisvogel, voor nu heb ik  het ei op een bed van gedroogde stronk van de Aloë Vera gelegd, volgende week gaat het ei in een oud rond bakblik met mos en takjes.

Hier kun je best wel spreken over één 'PAASEI'.

In de oude kruik heb ik drie paastakken gezet, meer dan genoeg.




Zo jullie kunnen zien heb ik een ander kleurtje op mijn blog (even geen grijs meer), met de header ben ik nog niet helemaal tevreden.

Vanmorgen hier in Noord-Holland een grote stroomstoring, mensenlief..... wat een gedoe in de straat, mensen liepen naar buiten om te kijken of andere ook last van de storing hadden en al snel genoeg hoorde we dat heel N-H zonder stroom zat.
De nieuwe technieken staan voor niets, maar als er zo'n grote storing is, is het toch fijn als je op de oude technieken kunt terug vallen, zoals onze buurtjes, buurman kwam met een thermoskan heet water (zij koken op gas), zo konden we nog wel een lekker bakkie koffie maken. 


Fijn weekend!


Lieve groet,


Loes









dinsdag 24 maart 2015

Kleine verhuizing.


In de slaapkamer stond een leuke kast met 20 laden, deze nam nogal wat ruimte in en i.v.m. mijn man die slecht loopt,  heb ik de ladekast naar beneden gehaald en in de keuken neer gezet en de kast van de keuken in de huiskamer gezet.
Het was even een gedoe maar nu staat alles op zijn plaats, de kast op de foto komt uit de keuken en heb ik nu voor de Franse luiken neer gezet.
In de slaapkamer heb ik de wijntafel neergezet, zo heb ik 20 cm meer ruimte gecreëerd.
Je denkt dat doe ik even, maar dat valt nog behoorlijk tegen, binnen een mum van tijd staat je huis op zijn kop. Gelukkig had ik zondag de 20 laden leeg gehaald en de spulletjes een nieuwe plek gegeven, anders had ik door de bomen het bos niet meer gezien.


Als je iets veranderd komt er ook een nieuwe herindeling van potten en prullen, voor nu heb ik alles een plek gegeven... en het beter organiseren komt van de week aan de orde. Gisteren nog wel even een bos Magnolia takken gekocht, deze zet ik vandaag in een grote zinken kan.


Onder de stolp staat een pot met oude kwasten uit Frankrijk, wie de kunstenaar is geweest stond er helaas niet bij. Alhoewel ik geen groene vingers heb (wat kamerplanten aangaat), vind ik groen in de huiskamer een must, niet teveel 2 of 3 planten, vooral Varens vind ik erg mooi staan.


Aanstaande woensdag met man lief naar het ziekenhuis een bezoek brengen aan de internist.
Zijn bloedwaarden waren niet goed, nierfuncties zijn achteruit gegaan en suiker omhoog.
Ik vraag mij wel eens af: je heb vasculaire Parkinson en bent jong dementerend en dan ook dit soort dingen erbij, of het nog niet genoeg is.
Maar helaas, het is niet anders en we hopen er maar weer het beste van en wachten af wat de Internist te zeggen heeft.

Vandaag is het weer de dag van de hondentraining, dit keer gaan we naar de kinderboerderij, ben wel heel benieuwd wat Chanel moet gaan leren.

De afgelopen keren is de trainer thuis geweest en heeft aanwijzingen gegeven hoe ze moet luisteren en bijvoorbeeld op haar plaats moet blijven. Met het dweilen van de kamer moest ik in de gang zetten, want het was echt geen doen. Zo.n dweil is natuurlijk heel leuk om achteraan te gaan, nu ligt ze keurig op haar vachtje te wachten tot ze er weer af mag.



Lieve allemaal ik wens jullie een hele fijne week toe.


Lieve groet,


Loes





maandag 16 maart 2015

Schilder weekend.


Het was een somber en koud weekend hier in Noord-Holland, dus was het tijd voor een schildersklus.
Gisteren heb ik de eetkamerstoelen wit geschilderd met krijtverf van Annie Sloan. Om problemen te voorkomen door het bloeden van het hout, heb ik eerst een grondverf erop gedaan (deze is speciaal hiervoor gemaakt). Je hebt namelijk kans dat als je met een natuurlijke verf schildert er gele plekken door de verf heen komt, dit noemt men bloeden van het hout. Daarna met witte krijtverf en afgemaakt met een clear wax.
Vier stoelen, het was een behoorlijke klus, maar het resultaat mag er wezen.


De hoesjes meteen gewassen, eerst even door de bleek gehaald, want de kleur was een beetje boter- achtig, ze zijn wel lichter geworden, maar nog niet naar mijn zin. Eerlijk gezegd: wil ik hoesjes van een stoere stof met een natuurlijke kleur. Een poosje geleden was ik met een paar vriendinnen naar mijn geboorte stad Amsterdam, daar kwamen we op de Noordermarkt waar een kraam stond met natuurlijke stoffen, zoals linnen. Al in gedachte rekenend hoeveel stof ik nodig zal hebben, vroeg ik naar de prijs van de stof, hahahaha......dit was echt hilarisch want ik zei tegen mijn vriendin: ik neem wat extra stof voor een mooie kussen hoesjes.
Het antwoord op mijn vraag hoeveel de stof kost per meter was: 120 euro per meter mevrouw, waarop mijn vriendin zei: hoeveel wil je extra nemen voor een kussen?
Natuurlijk..... alle waar naar zijn geld en het was prachtige stof, maar 120 euro per meter was mij echt wat te duur.
Vorige week even langs de Kringloopwinkel geweest en wat hing daar..... in eerste instantie dacht ik dat het een gordijn was, maar naar het bleek was het een grote grand foulard te zijn, in een prachtige natuurlijke kleur en helemaal afgezet met een brede rand en voor een zacht prijsje van vier euro.


Daar ligt hij dan een prachtige grand foulard in een natuurlijke stof en daar ga ik dan de schaar in zetten. Oh.... wel een beetje zonde he.... oke we gaan hem eerst maar even wassen en dan zien we wel weer verder.


Zo langzamerhand begint hier alles weer licht van kleur te worden, samen met de stoere potten en lampen wordt het een mooi geheel. Er is nog veel werk aan de winkel want het is weer eens tijd om de kozijnen en deuren te schilderen, maar dat doe ik als de temperatuur wat aangenamer is, zodat ik alles open kan zetten.

Aan de straat kant hebben wij de keuken en daar hangt een val vanwege de inkijk, niet zo geslaagd.
Hier heb ik een leuk idee voor, er wordt aan gewerkt, maar daarover later meer.


Hele fijne zonnige week!


Lieve groet,


Loes









zondag 8 maart 2015

In de tuin.

Gisteren de hele middag in de tuin bezig geweest en de zit is nu weer opgeruimd en schoon. Vandaag de rest van de tuin aanvegen.


De beelden gaan van binnen naar buiten en visa versa, zo genieten we er volop van en krijgen ze die prachtige verweerde look, bij de dame op de foto rechts, is dit nog niet het geval, maar gaat zeker lukken.
Ook de Skimmia's in potten hebben we veel plezier van gehad de afgelopen winter, toch nog een beetje kleur in de tuin.

    
De Heide in de grote potten staan nog in bloei, ze blijven daar nog in tot het weer tijd is voor andere planten, zoals witte Geraniums, die blijven de hele zomer doorbloeien.
De potten ga ik weer schilderen in een betonkleur, maar dat niet alleen..... de tuin wordt weer veranderd in een natuurlijke tuin, met struiken, bloemen en kruiden..
Heel mooi een tuin met rechte vakken en Buxussen, maar niet echt mijn ding, ik mis de variaties van bloemen en struiken. Maar dat niet alleen, ik miste de vlinders die aangetrokken werden door de bloemen, de vogeltjes enz...


Dus, lieve allemaal, er is werk aan de winkel in de tuin.
Niet erg hoor.... want ik vind het heerlijk om in de tuin bezig te zijn, dat houd ik uren vol.


Gaan jullie nog veranderingen in de tuin aanbrengen?  


Wens jullie een prachtige zondag in het zonnetje.


Lieve groet,


Loes



dinsdag 3 maart 2015

Berenklauw en puppycursus..



Aan de rand van het kleine bos stonden hele grote Berenklauwen, helaas heeft de gemeente waar ik woon alle Berenklauwen weggehaald
Vriendin M. vond voor mij nog een kleine Berenklauw toen ze aan het wandelen was met haar hond, naderhand vond ze nog twee grotere in het bos. 
 Ik ben er super blij mee, want ik heb nog een lang groot doek staan waarop ik de Berenklauw wil schilderen. 


Vanmorgen met Chanel naar Puppycursus, na één week vanaf de eerste les loopt ze al keurig naast mij en laat ze de fietsers met rust, deze tweewielers vond ze wel heeeeeeel interessant. Vandaag hebben wij geleerd dat Chanel links naast mij gaat zitten en ook te wachten voor de deur om als de deur open gaat samen door te lopen. Natuurlijk moeten we weer goed oefenen, want vanzelf gaat het niet en veel inzet van het vrouwtje is hier dan ook geboden. 
Volgende week komt de trainer thuis, om Chanel haar woonomgeving te leren kennen. Als Chanel wat verder is gaan we naar het bos en ook een keer naar de markt, samen met de andere honden die de cursus volgen.


Lieve allemaal, ik heb een fantastische verjaardag gehad, het was gezellig en we hebben heerlijk gegeten en jullie hartelijke bedankt voor de felicitaties.


Wens jullie een hele fijne week.



Lieve groet,



Loes




Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!