vrijdag 27 februari 2015

Voorbereidingen verjaardag.


Bijna alle boodschappen in huis, vandaag worden de tafels klaargezet en gedekt, want morgen heb ik daar geen tijd meer voor, dan sta ik vanaf de ochtend tot in de middag in de keuken om verse soep en salades en hapjes klaar te maken.
Samen met de kinderen en vrienden (maar liefs 18 personen in totaal) vieren we mijn 62e verjaardag.
Het schilderij met de naam 'In de keuken' die ik jaren terug heb gemaakt, vind ik wel heel toepasselijk voor deze post, 



En als ik dan morgen avond om mij heen kijk en zie dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft en geniet van het eten, dan heb ik mijn grootste verjaardagscadeau gekregen:
 SAMEN ZIJN.  



Heel fijn weekend!



Liefs.



maandag 23 februari 2015

Hyacintenbollen uitgebloeid.



Op diverse blogs heb ik afgelopen (bijna afgelopen winter) bollen gezien zonder bloem, de meeste waren van de Amaryllis, omdat ze zo groot zijn. Voor de kerstdagen had ik een Amaryllis bol gekregen waar een mooie witte bloem uit tevoorschijn kwam.
Net zoals de Amaryllis heb ik de Hyacinten uit laten komen, niet alleen voor de prachtige bloemen maar ook voor de heerlijke geur. Nu zijn ze uitgebloeid en mag er geknipt worden en op de foto voor in het schilder archief.

 

Wat ik mij afvraag: de Amaryllis uit te laten bloeien en daarna de bol te bewaren, hebben jullie dat wel eens geprobeerd?


Wens jullie een fijne week.


Lieve groet,


Loes





woensdag 18 februari 2015

Hout en multifunctioneel.


Dat geduld een schone zaak is, heb ik wel eens meer gezegd en dit keer was het een zeer schone zaak.
Houten fondue borden, je ziet ze nog maar weinig, maar gisteren had ik geluk, daar stonden ze 6 houten oudjes.





Langzamerhand komen in huis spullen van oud hout, steen, riet en oude stoffen.
Tegelijkertijd ben ik ook aan het ruimen, rust en ruimte probeer ik te creëren en zo gek als het klinkt dat is soms best wel moeilijk, want voor je het weet staat er weer teveel.

De fondue borden staan in de plaats van een grote witte schaal (niet oud) daar heb ik vriendin M. blij mee gemaakt, want op dezelfde plank staan oude schalen die ik gebruik.
Keukenspullen voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals deze houten borden, omgekeerd dienen ze als kaasplanken, de kaasschaaf gebruik ik natuurlijk voor de kaas, maar ik schil er ook een komkommer, aardappel, asperges enz. mee. Hetzelfde met oude terrines, de ene keer dienen ze als fruitschaal, dan weer als bloempot en de andere keer waarvoor ze gemaakt zijn: als groente, soep of aardappelschaal, en ga zo maar door, op deze manier creëer ik ook weer ruimte in de keuken (kasten).
En zo doe ik dit met meerdere spullen, met andere woorden: ik maak ze multifunctioneel.



Wens jullie een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes








vrijdag 13 februari 2015

Vandaag heerlijk schilderen.

Donderdag is altijd schildersdag, dan komt mijn schildersmaatje en sinds vorig jaar ook vriendin A. (zij schildert prachtige Iconen en geeft daar ook les in), het was weer een gezellig dag. Vandaag heb ik nog een schildersdag gepland, na een drukke maar ook gezellige week kom ik dan heerlijk tot rust. Dit is iets wat ik mijzelf heb aangeleerd, als ik druk ben geweest dan ga ik iets doen wat mij tot rust brengt, dan laat ik de boel de boel, op de nodige dingen na.
Deze keer ben ik bezig met zoals men dat noemt: een stilleven, een stilleven met een oud klein vaasje en nog meer, aan het schilderij moet nog veel gebeuren. 
Als ik wat heb geschilderd maak ik er een foto van, dan is het schilderij nog lang niet klaar, maar op een of andere manier zie ik dan op de foto wat anders moet. Waar dat aan ligt,.... zou het niet weten maar het werkt wel.


Het is hier behoorlijk stil in huis, manlief is naar de dagopvang en kleine Chanel is voor het eerst naar de trimsalon, daar krijgt ze een puppy behandeling, zo kan ze wennen aan de omgeving en geluiden die er allemaal bij horen, ze wordt gewassen, gedroogd en gekamd.
Ook gaat ze op puppy-training en wat zo geweldig is: is dat degene die de training geeft ook aan huis komt, dus als ik niet kan i.v.m. mijn man, dan komt de trainer thuis.
Want een hondje wat niet luistert, is een irritatie voor jezelf en anderen, zelf ben ik al bezig in huis met zit, blijf, laag en dat begint al zijn vruchten af te werpen, dat is heel wat, want er zit een behoorlijk koppie op Chanel.
Afgelopen maandag naar de dierenarts voor in de fietsmand en dat ging prima, niet bang voor het verkeer en heel nieuwsgierig naar wat allemaal om haar heen gebeurde.


Lieve allemaal, ik pak mijn penseel op en wens jullie een heel fijn weekend.


Lieve groet,


Loes





dinsdag 3 februari 2015

Boeddhabeeld.


Een Boeddhabeeld zie je in alle soorten en maten en materialen, deze vond ik wel heel apart.
Hij is van ijzer en volgens mij heeft de vorige eigenaar er verf overheen gedaan en naderhand er weer afgehaald, want hier en daar zie ik witte verf, althans ik denk dat het verf is, misschien hoort het wel zo. In ieder geval vond ik hem mooi genoeg om mee naar huis te nemen.
Hij staat te pronken op de schouw en is schijnbaar zo opvallend dat iedereen die binnen komt het hoofd direct opmerkt.



Lieve allemaal, wat een prachtig weer vandaag, eerst heb ik gewacht tot de gladheid weg was en toen ben ik op mijn fiets gestapt en heb genoten van het zonnetje.
 Met kleine Chanel gaat het prima, ze vind het heerlijk om buiten te zijn en is dan ook erg enthousiast naar mensen en andere honden, of de honden het zo leuk vinden zo'n klein springend wezentje om zich heen te hebben en die overmaat van ramp ook nog in hun staart hangt, dat betwijfel ik.

Als het weer het toelaat, gaat ze van de week mee voor op de fiets in de mand, zo kan ze meteen wennen en kan ik haar fijn meenemen op mijn fietstochtjes.


Wens jullie een fijne week met een heerlijk zonnetje.


Lieve groet,


Loes 






Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!