dinsdag 30 september 2014

De onderkant van een Aloë Vera.



Als decoratie gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke producten, deze keer liep ik tegen een onderkant van een grote gedroogde Aloë Vera aan, te gebruiken als kaarsenhouder of gewoon ergens neer te leggen, 



Vandaag voor het eerst naar de cursus  'Omgaan met dementie' geweest, deze cursus is bedoeld voor mensen met een partner die aan dementie lijden.
Waar het mij om gaat is dat ik handvatten krijg voor de dingen die komen gaan, zoals: hoe moet ik reageren als mijn partner gaat hallucineren, of als hij boos of verdrietig wordt enz......

In de eerste instantie had ik hier niet zoveel behoefte aan omdat ik alles zoveel mogelijk normaal wil houden en we al genoeg aan ziekenhuis bezoeken hebben en we al zoveel op ons boterham krijgen. maar bij nader inzien leek het mij toch verstandig om wat meer over dementie (niet alleen via het internet) te weten te komen, zodat ik mijn man zo goed mogelijk bij kan staan.

De komende stappen zijn het bezoeken van  kleinschalige centra voor als mijn man niet meer thuis kan blijven wonen. Wat ik het belangrijkste vind, is dat hij zelf keuzes maakt, hoe moeilijk dat ook zal zijn.

Ach... en zo hobbelen we maar door met ups en downs en toch ook veel gezelligheid.


Hele fijne week!


Lieve groet,


Loes








donderdag 25 september 2014

Old Love.




Nieuw schilderij: Old Love.
Olieverf schilderij op doek, 40 x 50 cm.



Allemaal een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes







woensdag 24 september 2014

Hertenkop!


Van de week langs de Action voor wat schrijfwaren en geurkaarsen (Vanille) en wat zie ik een hertenkop! Hij is 46 cm hoog en 32 breed van een soort zware kunststof en lijkt net echt. Zo.... dacht ik, jij gaat mooi met mij mee voor aan de muur, moet nog wel even een goede schroef bevestigen.
Is het beauty of niet, ben er super blij mee.






De geurkaarsen gebruik ik altijd om kookluchtjes weg te krijgen, hoef ze maar een uurtje aan te hebben en de geurtjes zijn weg.


Nog een fijne week!


Lieve groet,


Loes





vrijdag 19 september 2014

Help!!!



Graag jullie hulp voor het volgende:
Ik heb twee oude houten lampen gekocht, deze wil ik behandelen met loogbeits (eerst de oude laklaag eraf halen), maar er zitten gaatjes in het hout, dus denk ik of ben ik bijna zeker dat er houtworm in zit.

Weet iemand van jullie met wat voor middel ik de houtworm het beste kan verwijderen?

Alvast mijn hartelijke dank!



Heel fijn weekend!!!


Lieve groet,


Loes




donderdag 18 september 2014

Mooie Kringloopwinkel vondst.


Ten eerste wil ik jullie bedanken voor jullie lieve woorden als reacties naar mijn vorige post, het heeft mij echt goed gedaan.
De afgelopen week liep ik beetje met de ziel onder mijn arm, heel blij ben ik dat onze grote Luca tot morgen bij ons thuis is. Bij mijn zoon zijn ze aan de gang met een nieuwe riolering en morgen kunnen ze de woning weer betreden.
Mijn lieve vriendinnen die langs zijn geweest, waarvan één mij gisteren meenam om een terrasje te pikken en met de ander samen even langs de Kringloopwinkel.

Oke..... de Kringloopwinkel daar stond deze grote vaas, eerst dacht ik dat hij van hout was, maar toen ik hem pakte voelde ik dat de vaas van steen was.
De vaas is 38 cm hoog en heeft een doorsnede van 17 cm, met een prachtige afbeelding en de kleur loopt van licht aan de bovenkant tot heel donker aan de onderkant.
Mijn vriendin was geslaagd met een prachtige juwelendoos en een mooi kleed, blij met onze nieuwe aankopen liepen we weer de Kringloopwinkel uit.


Morgen gaat mijn man naar de dagopvang en ik ga aan de slag met een stoel en lamp, want zolang het droog is en helemaal fijn als de zon schijnt, ben ik in de tuin te vinden om nog even klusjes te doen voor het weer om gaat slaan.

De eerste paar keren dat mijn man naar de dagopvang ging, vond ik het best wel vreemd, maar nu vind ik het heerlijk. Klinkt misschien voor jullie een beetje raar, maar ik vind het fijn om soms even alleen te zijn, een kopje koffie met mijzelf te drinken en een beetje aan te rommelen en dat ga ik morgen doen. Op een of andere manier krijg ik daar weer nieuwe energie van en als mijn man dan weer thuiskomt, heb ik wat lekkers gemaakt en als het even kan, samen in de tuin zitten om van het mooie weer te genieten.


Allemaal een heel fijn weekend!


Lieve groet,


Loes







maandag 15 september 2014

Afscheid van mijn lieve kleine Dino.



Na 14 jaar is mijn allerliefste kleine schat, vriendje, knuffeltje er niet meer.
Vorige week merkte ik al dat er iets niet goed met hem was en zijn we naar de dierenarts gegaan, mevrouw u moet er rekening mee houden dat het een oud beestje is en dat hij mankementjes gaat krijgen.
Vanmorgen vroeg om 6.15 uur werd ik wakker omdat hij zo rilde (hij sliep met zijn vachtje aan mijn voeten), snel naar beneden..... misschien moet hij wel even naar buiten.
Hij heeft wel zijn behoefte gedaan, maar ik merkte dat er iets loos was want na zijn schone bak met water te hebben neergezet en zijn koekje erbij, miste ik hem. Waar was hij nu, niet achter mij in de keuken zoals hij elke morgen deed, nee..... hij lag onder de salontafel. Toen ik hem vroeg om naar mij toe te komen zag ik dat zijn achterpootjes inzakte en het leek wel of hij mij niet meer herkende, hij keek alleen nog maar naar boven, naar het plafon. 


Ik heb hem toen op zijn zachte kussentje op de bank gezet, naast mij, dat was het plekje waar hij graag lag. naderhand de dierenarts gebeld en vanmiddag konden we terecht.
Mevrouw.... houd u er rekening mee dat het anders kan lopen dan u denkt, maar eigenlijk wist ik dat al. Totdat het tijd werd om naar de dierenarts te gaan heb ik samen met hem op de bank gezeten en hem op mijn arm gedragen voor een rondje in de tuin.

Bij de dierenarts werd er naar je gekeken, maar heel kort, mevrouw....... ik kan bijna met zekerheid zeggen dat hij een hersenbloeding heeft gehad.

Lieve Dino,
In mijn armen ben je heen gegaan.

Vanaf ik je zag 6 weken jong, was je mijn maatje
Je was altijd blij mij te zien als ik thuiskwam en vrouwtje
vertelde je vele verhalen en ja... ze babbelde wat af en 
het leek wel of je mij begreep.

Bedankt mijn lieve kleine Dino
voor je vriendschap en liefde
die je mij hebt gegeven al die
14 jaren.









zondag 14 september 2014

Hertjes!



Houten spullen.... ik ben er gek mee, deze keer uit de Kringloopwinkel twee hertjes, een stoere en een
 wat meer élégance waarvan een kleine stukje van zijn gewei is afgebroken.
Deze ga ik gebruiken als kerstversiering, nu al bezig met kerstversiering zullen jullie denken, nou niet echt hoor, maar toen ik de hertjes zag, zag ik ze al staan op de grote ronde oude bakplaat met mos en kaarsjes.
Zo maak je van tweedehands spulletjes een mooie wintersfeer. Hoop dat ik er nog een paar tegenkom, zodat ik er een prachtig tafereel van kan maken.





Ook zag ik een model om de versieren met mos, takjes, besjes e.d., leuk om aan de schouw te hangen. Er lagen twee, dus ook één voor mijn vriendin waar ik al ruim 20 jaar bloemstukken en kransen mee maak. 


Mijn nieuwe traject is een lamp, een hoge slanke lamp waar ik al een tijdje naar op zoek was, heb ik nu gevonden. Vorige week naar Xenos voor kaarsen, altijd leuk om daar rond te snuffelen en zeker deze keer, daar stond hij de hoge slanke lamp, alleen niet in de kleur waar ik hem wil hebben.
Toen ik op het prijskaartje keek, werd ik helemaal blij van, want hij stond voor 50% goedkoper.
Het linnen kapje daar zat een hartje op geplakt, wat ik eraf heb gehaald.
Hoe de lamp gaat worden........ daar ga ik vandaag mee aan de slag.


Vanmorgen was het hier bewolkt, nu begint het zonnetje weer vrolijk te schijnen.
Wat een heerlijke nazomer hebben we, en de vooruitzichten voor de komende weken laten ook veel zon zien.

Lieve allemaal, ik wens jullie een hele fijne en zonnige week toe.


Lieve groet,


Loes







dinsdag 9 september 2014

Tafelblad in de loogbeits.


Vorige week hard aanslag geweest met de eettafel, helaas zijn de foto's van hele eettafel mislukt, mijn fototoestel heeft nu echt het loodje gelegd. Eerst dacht ik dat de batterijen leeg waren maar dit bleek niet het geval, hij doet het gewoon niet meer. Hoop zeker dat hij nog gemaakt kan worden, anders wordt het sparen voor een nieuw toestel.

De eettafel is goed gelukt, het onderstel heb ik geschilderd in de krijtverf van Annie Sloan in de kleur Old White en de bovenkant had ik helemaal afgekrabd met een verfkrabber en toen nog met een staalborstel eroverheen gegaan. Met loogbeits van Asatto heb ik hem in de kleur verweerd eiken gezet en daarna nog twee keer met Dead Flat Eco Sealer mat van Pure and Original  eroverheen, ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met het resultaat.


Onderstaande foto heb ik met mijn telefoon genomen, niet zo geweldig maar zo heb je een beetje idee hoe het geworden is. Ben alleen vergeten om de lamp weer omlaag te doen, deze hang ik met een haak omhoog zodat ik er niet steeds tegenaan stoot met mijn hoofd als ik aan het schilderen ben.


Ons interieur is wit of lichte tinten, gecombineerd met hout, stoer, oud en een tikkeltje élégance.

Op sommige van jullie mooi blogs heb ik al weer prachtige creaties van kransen e.d. voorbij zien komen, de herfst staat voor de deur de kaarsjes gaan weer aan en ik heb er ook weer zin in om creatief bezig te zijn met takjes, besjes en van alles wat we in de natuur tegen komen.


 Wens jullie een hele fijne week met hopelijk nog een najaar zonnetje.


Lieve groet,


Loes





maandag 1 september 2014

Kastje geschilderd.



Het is mooi weer en wat gaan we dan doen....... kastje schilderen.

Ik had nog een paar klusjes op mijn lijstje staan, waaronder het schilderen van het ladekastje, het eettafel blad in de loogbeits zetten en de tuindeur schilderen.

Gisteren de bovenkant van het ladekastje helemaal kaal geschraapt en behandeld met loogbeits van Asatto, kleur 'verweerd eiken' en vandaag de onderkant geschilderd. Met krijtverf van Annie Sloan, kleur Old White heb ik eerst het kastje en de laden geschilderd, daarna alles in de clear wax en erachteraan met donkere wax en daarna weer uitgewreven met clear wax. Met een schuurblokje heb ik hier en daar heel voorzichtig wat verf weg geschuurd, hierdoor komen kleine stukjes grijs van de oude verf die eronder zit tevoorschijn.
Het blad heb ik vandaag behandeld met Dead Flat Eco Sealer, morgen nog een keer en dan is het kastje klaar.
Veel werk, maar het resultaat mag er zijn, dus dacht ik meteen even foto's maken, kon er één maken en toen waren de batterijen op en geen nieuwe opgeladen.
Op de ene foto is wel te zien hoe het kastje is geworden en ik heb nog meer op mijn schilder lijstje staan, dus andere foto's gaan zeker nog komen.

 

Nu zijn er ook andere leuke dingen die je kunt doen als het mooi weer is, maar ik ben blij dat ik mijn lijstje kan afwerken en dit heerlijk buiten kan doen.


Iedereen een hele fijne zonnige week!


Lieve groet,


Loes







Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!