zondag 24 augustus 2014

Schouwspel van het zonlicht en schaduw en heerlijk in de tuin gewerkt.



Vorige week scheen de zon precies in de hoek van de kamer, op het tafeltje staat een schilderij te leunen tegen de muur en ervoor staan twee lange vazen met takken en een gedroogde uienbol.
De zon scheen door een kier van de gordijnen en het licht maakte een prachtig schouwspel van takken, rozenbottels op het schilderij en de uienbol.
Door het zonlicht en de schaduw ontstond er een nieuw schilderij.
Gefascineerd zat ik te kijken en genoot van het adembenemende schouwspel van licht en schaduw.
Ojee.... dacht ik, hier moet ik een foto van maken voordat het voorbij is en pakte snel mijn fototoestel.

  

 Hier lijkt het net of de rozenbottels op het schilderij in de vaas staan samen met de takken.
Hier kan ik zo van genieten en zolang het duurt naar kijken, want als de zon onder is gegaan is ook het schouwspel afgelopen.


 Na dagen met regen, scheen vandaag de zon en wat ik al de hele week wilde doen, namelijk in de tuin werken en planten verzetten, daar kreeg ik vandaag de kans voor.
Wij hebben hier klei aarde, dus als het droog is, is daar niet doorheen te komen, maar na al die bakken met regen was het makkelijk te doen om planten te verzetten.
De Annebel Strong had ik in het voorjaar verzet naar een andere plek, maar naar het bleek stonden ze daar niet goed. Ze moesten terug naar het perkje van buxussen waar ik een kruidentuintje van had gemaakt. Jullie begrijpen misschien wel dat dit een behoorlijk karweitje is geweest en misschien denk je wel is het nu wel het goede jaargetijden om ze te verzetten.
Ik ben ervan uit gegaan dat de grond nu zacht en nat is en dat de planten nog wel even de tijd hebben om zich goed te wortelen voordat de winter (als deze gaat komen) zijn intrede doet.
Vanzelfsprekend heb ik ze met een behoorlijke kluit grond overgezet en.... de kruiden die ik weg heb gehaald, hangen nu te drogen.
Van 12 uur vanmiddag tot aan 17.30 uur ben ik aan de gang geweest en alles ziet er weer netjes uit.



Allemaal een hele fijne en naar ik hoop een zonnige week!


Lieve groet,


Loes






zondag 10 augustus 2014

Patroon voor hoesjes klaar.



Vanmorgen ben ik begonnen om een patroon te maken voor hoesjes voor over de zittingen van de eetkamerstoelen.
Even een gepuzzel met schaar en spelden maar het is gelukt en nu ga ik eerst het patroon over tekenen op papier, makkelijk voor de volgende keer, zo kan ik verschillende kleuren hoesjes maken.
Deze stevige en zeker mooie lap stof heb ik gekocht in de Kringloopwinkel en..... er gaan 4 hoesjes uit, natuurlijk heb ik het werk eraan, maar voor 1 euro 50 ga ik niet mopperen.


Na een zomerstop is afgelopen donderdag middag in huize Louise weer de schildersmiddag begonnen.
Gezellig met twee andere schildersmaatjes het penseel weer opgepakt en weer een stukje verder gekomen met mijn nieuwe schilderij.


Zo..... en nu ga ik de groente/tomatensoep opwarmen die ik gisteren heb gemaakt,
lekker met een stukje stokbrood en Franse kaas.


Iedereen een hele fijne week en ben je op vakantie..... geniet er heerlijk van.


Lieve groet,


Loes








zaterdag 2 augustus 2014

Leuke vondsten en heerlijk zomers luieren.


Gisteren kwam mijn vriendin op de koffie en met de vraag of ik zin had om een stuk te fietsen en even tussendoor een stop te maken bij de Kringloopwinkel. Nou dat liet ik mij niet twee keer vragen, dus na de koffie stapten we op de fiets.
Langs het kanaal waar een heerlijk windje stond, al babbelend en genietend van onze fietstocht hebben we gekeken naar bomen en struiken voor eventuele mooi takken of bloemen, altijd leuk voor in de vaas.
We zagen ook prachtige fakkels langs kant van het water staan, maar helaas te ver van de kant om er één mee te nemen. Na een behoorlijk eind gefietst te hebben kwamen we bij de Kringloopwinkel aan.
Op ons gemak met ieder een winkelmandje aan ons arm slenterend door de winkel, bij de kleding afdeling zag ik een beeldschone zomerjurk voor mijn dochter, het moest een dure jurk zijn geweest zo aan de stof te zien en volgens mij nog helemaal nieuw.
Ik twijfelde om hem mee te nemen, heb het toch maar gedaan want voor 3 euro 50 heb je geen miskoop en kan ik hem altijd wel kwijt aan iemand anders in het geval mijn dochter hem niet mooi zou vinden.
Mijn vriendin slaagde voor een paar mooie soepkommen en een prachtige verzilverde kandelaar en ikzelf.... 3 verzilverde kleine bekertjes op een voetje, een oude prent en een tinnen schaal op voet.


De prent vond ik zo mooi vanwege zijn warme kleuren en gelukkig had het jongetje 
geen traantje over zijn gezicht lopen.


Er staat zelfs op dat het 90% tin is, altijd leuk om gewoon zo neer te zetten.
Voor nu gaat hij in de mand, een mand die in de schuur staat met attributen die als voorbeeld dienen voor een schilderij.


Na het bezoekje aan de Kringloopwinkel zijn we nog een stukje verder gaan fietsen en hebben op de terugweg nog genoten van een lekker ijsje.

Hier gaat alles in slow-motion vooral als het erg warm weer is, we luieren in de tuinstoelen en nemen op z'n tijd wat lekkers om te nuttigen, dus gewoon zomers genieten.
Al ben ik geen zomermens (hou niet zo van de warmte), genieten we op deze manier van dit jaargetijde.


Gewoon lekker rustig aan doen.


Wens jullie fijne zomerse dagen en voor diegene die op vakantie zijn, een heerlijke en gezellige vakantie!


Lieve groet,


Loes


PS Mijn dochter vond de jurk prachtig!



Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!