woensdag 26 februari 2014

Een tochtje langs de Kringloopwinkels.





Samen met mijn vriendin hebben wij gisteren een tochtje langs de Kringloopwinkels gedaan. Een middag vol van bekijken, uitzoeken en lachen, wat een heerlijke tijd hebben we gehad. Mijn vriendin had een prachtige mooie tuinset van gietijzer gescoord, een mooie trui en glazen. Ikzelf, kijk maar even mee, een oude stempel, cakevorm en een prachtige pot.

En dit is nog niet alles, er zijn nog twee andere aankopen gedaan, deze liggen buiten in de tuin te luchten nieuwsgierig? In de volgende post komen ze aan de orde.






Mijn vriendin heeft een hele mooie hobby: spinnen.
Zij gaat naar braderieën, boerderijen en kinderboerderijen om demonstraties te geven en langs schapenhouders voor wol.

Een vraagje: mocht iemand een spinnewiel hebben staan en er niets meer mee doet en je wilt hem wegdoen (voor een klein prijsje), mail mij dan a.u.b. naar sterrenlicht@kpnmail.nl

Wat zij hiermee wil doen, is een oude ambacht in leven houden, zodat ook andere kunnen leren te spinnen. en leren wat voor soorten wol er zijn en hoe je deze wol kunt verwerken enz....


Zo.... mijn boodschappenlijstje ligt klaar en er staan allemaal heerlijk dingen op, want vrijdag vier ik mijn verjaardag, dus voor nu is er werk aan de winkel.



Lieve groet,


Loes





maandag 24 februari 2014

Vondsten Kringloopwinkel.





Toch leuk om weer thuis te komen met iets wat je hebt gescoord bij de Kringloopwinkel, deze keer een torso op een blok steen, zeker een mooi element om te schilderen.
De torso is van gips en is met staaldraad vast gezet op een blok steen, naar mijn inziens is de torso wat aan de witte kant, maar daar kan altijd een kwastje overheen, of misschien koffie of thee, dit geeft een meer natuurlijke tint.
De pot met beugel heb ik ook meegenomen, altijd makkelijk voor klemmen, kwasten e.d..




Op de tafel van mooie spullen stond dit geval, ik vond hem erg mooi van kleur, ik weet alleen niet waar het voor dient, misschien weten jullie het?


Vandaag, het zonnetje schijnt en een zee van licht straalt door de huiskamer, een heerlijke dag om te schilderen.


Allemaal een hele fijne en gezellige week!


Lieve groet,


Loes





zaterdag 22 februari 2014

Manden en mandjes.






Manden, ik ben er gek mee, vooral oude manden.
Deze mand is niet oud maar nieuw gekocht bij Kwantum, je hebt ze in allerlei maten.
Hij staat in de slaapkamer en ik bewaar hier mijn haarborstels en kammen in, opgeruimd staat netjes.




Lieve allemaal, door de drukte van de laatste weken, heb ik weinig of geen reactie geschreven bij jullie prachtige posten.
Door het vervelende gedoe met mijn rug heb ik een inhaalslag met het huis schoonmaken gemaakt, vele afspraken bij de fysio en casemanager voor mijn man en nieuwe huis van mijn zoon, zat ik in de avond een beetje uitgevloerd op de bank.
Maar gelukkig begint alles zich weer te herstellen en komen we weer in het normale ritme van de dagen.

Straks stap ik op de fiets om even heerlijk uit te waaien en wie weet een bezoekje aan de Kringloopwinkel, altijd gezellig.

Ik wens jullie een heel fijn weekend en ik kom snel weer even bij jullie langs.


Lieve groet,


Loes



woensdag 12 februari 2014

Geen winter dit jaar?



Een paar jaar geleden maakte ik deze foto, het was prachtig winterweer, de zon scheen er lag sneeuw en alles zag er schitterend uit.
Dit jaar ligt dat even anders, hier in Noord Holland heb ik nog geen sneeuw gezien. Je kunt je afvragen of we daarop zitten te wachten en...... zal de maand MAART zijn staart nog even roeren en dat APRIL gewoon doet wat zij wilt, ik heb geen idee....
Voor nu........ kan ik alleen maar zeggen dat we een heeeeeele lange HERFST hebben, slaan we dit jaar de winter over?


Staat deze Reiger op het doek ook aan de waterkant te wachten op wat lekkers,
dat zien we wel als het schilderij klaar is.


Wat de weerberichten ons ook brengen zal, ik wens jullie een hele fijne en gezellige tweede helft van deze week toe.


Lieve groet,


Loes






zondag 9 februari 2014

Eerste nieuwe huis.






Afgelopen vrijdag hebben mijn zoon en zijn vriendin hun handtekening gezet onder de aankoop/overdracht van hun eerste huisje en zijn wij getrakteerd op een heerlijk stuk taart.
Na het ontvangst van de sleutel zijn ze direct aan de slag gegaan, vloerbedekking eruit, behang van de muren, muren weggehaald enz. enz....
Eer het appartement klaar is, moet er nog veel gebeuren, maar als ik hun plannen hoor gaat het er allemaal schitterend uitzien. In onze schuur staan al twee prachtige openslaande deuren die tussen de hal en huiskamer komen, er komt een nieuwe keuken in en een prachtige vloer en nog veel meer.
Als het eenmaal zover is, zal ik foto's maken en het jullie allemaal laten zien.

Foto van mijn werktafel.

Voor mij begon de afgelopen week erg pijnlijk, ik ben door mijn rug gegaan en kon geen kant meer op, wat een ellende zeg...... Eindelijk na bijna een week kan ik weer een beetje normaal gaan zitten en een beetje bukken en ik wilde zo graag helpen bij de kinderen met het behang afhalen, maar dat zat er niet in voor mij.

Vandaag komen ze bij ons thuis eten en heb ik toch het gevoel dat ik wat kan doen, maarja...., op het moment wordt het grote werk gedaan en tegen de tijd dat alles schoongemaakt kan worden, ga ik samen met mijn dochter ons steentje bijdragen.


Allemaal een hele fijne week en hopelijk met wat meer zonneschijn.


Lieve groet,


Loes






woensdag 5 februari 2014

De schoonheid van de verdorde Magnoliabloem.




De één wil bloemen zien, de ander alleen de takken en ikzelf vind de verdorde bloem van de Magnolia prachtig en niet alleen van de Magnolia, ook andere gedroogde of verdorde bloemen vind ik schitterend.
Gekrulde en hangende bloembladeren geven nieuwe vorm en de kleur veranderd mee, er ontstaat een nieuwe bloem.
Wat een schoonheid!




Een hele fijne zonnige woensdag!


Lieve groet,


Loes








maandag 3 februari 2014

Nieuwe/oude werktafel.






Als ik ga schilderen doe ik dat bij de eettafel, dat houdt in dat ik altijd de stoelen moet wegzetten en als ik ik stop, dat alles weer opgeruimd en terug gezet moet worden.
Ik was op zoek naar een tafel die groot genoeg was (ook weer niet te klein) om in de hoek van de huiskamer te zetten, zodat ik niet elke keer alles moet verschuiven, neerzetten en weer opruimen.
Na lang zoeken heb ik hem gevonden een nieuwe/oude werktafel en het leuke van deze tafel is, dat hij heeft gediend als werktafel.


Er zit een oude knop op van porselein, waar de verf van de vorige eigenaar nog opzit, dit laat ik gewoon zoals het is, het heeft zijn charme....


Na het bovenblad goed te hebben geschrobd en schoongemaakt, zie je nog steeds de oude verf erdoorheen komen.


Een heerlijke grote lade om spullen in kwijt te kunnen, en direct bij de hand te hebben.


Een zwart onderstel waarvan de tand des tijds duidelijk te zien is.
Opnieuw schilderen..... neeeeee, de tafel hoort zo en blijft zo.



Ik ben super blij met deze nieuwe/oude aanwinst en zal er zeker veel gebruik van maken.


Lieve allemaal, een hele fijne week!!!


Lieve groet,


Loes




zaterdag 1 februari 2014

Mooie vazen en schalen bij de Kringloopwinkel.





Gisteren, het zonnetje scheen, dus heerlijk weer om stuk te gaan fietsen.
Na een tocht langs het kanaal gefietst te hebben, even langs de Krinkloopwinkel en daar kwam ik deze mooie vazen tegen, ze zijn met de hand gemaakt en hebben het uiterlijk van een Grespot. Eerst zag ik de vaas (op de foto rechts) en naderhand een zelfde soort vaas, maar dan met een slanke hals.



Op onderstaande foto zie je duidelijk de oneffenheden op de vazen.


Na nog even rondgelopen te hebben zag ik op een andere tafel deze groene schalen uitgestald staan.
Nu heb je wel meer groene spullen bij de Kringloopwinkel, die ik helemaal niet mooi vind, maar deze groene schalen kon ik niet laten staan,  ze hebben een prachtige natuurlijke groene tint die je niet vaak tegen komt.
Wij hebben zoveel mogelijk natuurlijke producten zoals, hout, linnen en katoen, enz.... in ons interieur en daarbij horen groene tinten zoals van planten, een stukje opgemaakt met mos of takken enz..  


De onderste schaal heeft al behoorlijke gebruikssporen.


Mooie schaaltjes voor een kleine salade of groente, je kunt er van alles in doen.


Helemaal blij met mijn nieuw/oude aankopen weer met een grote omweg terug naar huis gefietst.
Weer energie opgedaan voor de komende dagen, die zoals de weerberichten zeggen, regenachtig zouden zijn, alhoewel hier nu de zon schijnt, mij hoor je niet mopperen hoor!


Fijne avond!


Lieve groet,


Loes









Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!