maandag 30 december 2013

Stoere?





Afgelopen zaterdag prachtig weer, dus op de fiets gestapt en heerlijk genoten van mijn ritje in de zon, langs de dijk en door het park. Met een grote omweg fiets ik dan naar de Kringloopwinkel om daar even rond te scharrelen. Mijn oog viel op een grove van hout attribuut waarvan ik niet direct kon bedenken waar om wat voor voorwerp het gaat.
Het is behoorlijk van zwaar hout en aan de binnenkant is het zwart en er zit een gaatje in.
Het zwarte is er ingebrand en doorgebrand zo aan het gaatje te zien, volgens mij is het een schep geweest voor hete kolen, misschien om een bedpan te verwarmen.
Als jullie denken dat het wat anders is hoor ik het graag.








Het meubel waar de houten schep ligt daar gaat de volgende post over.

Voor nu wens ik jullie allemaal een heel gezellig uiteinde en een goed begin.

Hebben jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar?



Lieve groet,


Loes





zondag 22 december 2013

Het jaar 2013 bijna voorbij.








Alweer bijna een blogjaar voorbij, een blogjaar waar ik nieuwe ideeën, prachtige foto's voorbij heb zien komen. Ook een blogjaar waar ik naast vrolijke posten ook hele verdrietige heb gelezen, waarbij ik wel eens een traantje moest wegpinken.

Een blogjaar waar ik heb kunnen lezen hoe bloggers elkaar ondersteunden, een opkikker gaven en vooral meeleefden met het verdriet van anderen.

Bloggen is niet alleen maar plaatjes laten zien van een tafel of bloempot die is aangeschaft of heel creatief is omgetoverd naar een prachtig uniek exemplaar. 
Nee..... bloggen is veel meer dan dat.


Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor alle fijne, leuke, gezellige en vooral lieve reacties van het afgelopen jaar.


Iedereen

* een goede gezondheid

*  omgeven worden door veel warmte en liefde 

*  een super gezellig nieuw blogjaar

en

God's Zegen

voor

2014




Lieve groet,


Loes



donderdag 19 december 2013

zondag 15 december 2013

Een kraagje voor de kleine paspop.






Een poosje geleden heb ik deze kleine paspop gekocht bij De Tuinkamer, net groot genoeg om neer te zetten in onze slaapkamer.
Het is best wel moeilijk om voor een kleine paspop iets leuks te vinden en
teveel opsmuk en poespas dat hoeft voor mij niet. Gisteren zag ik dit schattige kraagje met kant en pareltjes, het brengt een vleugje élégance aan een stoere kleine paspop.


Allemaal een hele fijne week!


Lieve groet,


Loes





vrijdag 13 december 2013

Kerstklokken.





De dagen vliegen om, verjaardagen, knutseldagen, schildersdagen, alle soorten dagen komen voorbij, wel heel gezellig natuurlijk.
Voor het weekend staat geplant: een guirlande maken, kerstkaarten schrijven, grijze kaarsen kopen. Eind volgende week maak ik weer samen met mijn vriendin een kerstkrans en kerststuk voor binnen en ik wilde graag een grote kerstkrans voor buiten op de schuur maken, alleen is er hier in de buurt geen grote strokrans te koop, totdat ik vanmiddag deze grote krans tegen het lijf liep. Samen met de kerstklokken aan de schuur gehangen, het witte lint vond ik best wel leuk staan en heb ik zo gelaten, mocht het buiten een beetje smoezelig worden kan ik er altijd nog een strik van touw omheen doen.
Als de feestdagen voorbij zijn haal ik de takken van de krans en bewaar de strokrans tot volgend jaar om er zelf weer wat leuks van te maken.



Het is het laatste jaar dat mijn zoon nog thuis woont met de kerst, volgende week dinsdag gaat hij samen met zijn vriendin het koopcontract van hun nieuwe appartement ondertekenen.
Voor mij zal dit best wel even wennen zijn, eerst mijn dochter en nu mijn zoon het huis uit.
Daarom..... voor dit jaar nog een grote kerstboom met oude en nieuwe ballen, huisjes, vogeltjes en lichtjes in de kleuren wit, zilver en bruin.







Een heel fijn weekend!!!


Lieve groet,



Loes






woensdag 11 december 2013

Kerststemming!








Hier beginnen we een beetje in de kerststemming te komen, jullie ook?


Lieve groet,


Loes





woensdag 4 december 2013

Kandelaar.





Al een tijdje op zoek naar een kandelaar voor op de schouw en op MP vond ik deze.
al een beetje vergrijst en niet al te groot.
De laatste keer had ik grijze kaarsen bij Xenos gekocht en heb ze uitgeprobeerd bij het etentje van vorige week. Misschien denken jullie: kaarsen uitproberen? Op het internet zag ik grijze kaarsen en deze waren 3,50 euro per stuk, dat vond ik behoorlijk aan de prijs, maar er zit ook een verschil van brandtijd in. Als je bijvoorbeeld goedkope kaarsen hebt, kan het zijn dat deze snel opgebrand zijn, dus vandaar mijn uitproberen van kaarsen.
De kaarsen van Xenos hebben vanaf 18.00 uur tot nachts  24.00 uur gebrand en waren nog niet op de helft, dus kan ik concluderen dat deze kaarsen best wel een lange brandtijd hebben.
De kaarsen van Xenos kosten 59 cent per stuk, dat scheelt een slok op een borrel.
  

Vanmorgen ben ik met mijn zoon, zijn vriendin en haar moeder, wezen kijken naar een appartement. De jongelui waren vorige week al na hun werk wezen kijken, maar omdat het toen al  donker was, wilde ze ook overdag een nog een kijkje nemen en werden wederzijdse moeders uitgenodigd om mee te gaan, leuk he!

Een prachtig appartement, maar eerst afwachten of ze met hun bod over de eerste bieder heen zijn gekomen, SPANNEND HOOR! 


Sinterklaasfeest, nee..... daar doen wij niets aan, alleen een heerlijk stukje warme banketstaaf bij de koffie.


Voor degene die morgen wel de verjaardag van Sinterklaas gaan vieren, wens ik een hele fijne middag/avond toe.


Lieve groet,


Loes






zondag 1 december 2013

Eerste zondag van de Advent.





Vandaag is de eerste zondag van de Advent (Levavi).



Afgelopen vrijdag hebben we een heerlijke avond gehad, het was gezellig en volgens onze gasten was het eten heerlijk.


Hebben jullie al een beetje last van de kerstkriebels?


Hele fijne week!


Lieve groet,


Loes






Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!