zondag 27 oktober 2013

Zondag!







Vandaag een heerlijke rustige zondag, gewoon even wat aanrommelen, kopje koffie drinken, met de honden wandelen, fotootje maken, niets moet.
Deden we dit niet altijd op zondag? Een dag van rust, een dag van leuke dingen doen of net zoals ik gewoon even wat aanrommelen.
Moet eerlijk bekennen dat dit mij vandaag goed bevalt, want na een week van veel drukte is 
zo'n zondag, gewoon ZO'N ZONDAG!






Ik wens jullie allemaal net ZO'N FIJNE ZONDAG!!!


Lieve groet,


Loes







zondag 20 oktober 2013

Een tas van vilt en de Oliepalm.






Vorig jaar zag ik hem hangen, een tas van vilt met bloemen voor een schappelijk prijsje van 198 eurocent en..... ook nog in mijn favoriete kleuren. Zo'n leuk exemplaar komt altijd wel van pas, voor nu hangt hij in mijn werkkamer met kleine stukjes stof en kant.





Iedereen bedank voor het denk en zoekwerk i.v.m. de Afrikaanse vrucht van mijn vorige post.
Ger van Hoorndesovervloeds heeft de naam van de boom waar de vrucht aangroeit gevonden, het is een gedroogde kolf van palmolie vruchtjes: Oliepalm (Elaeis Quineensis).
Bedankt Ger!



Foto van het internet.

Foto van het internet.


Het weekend is al bijna weer voorbij, de komende week wordt een drukke maar ook gezellige week, een etentje met vriendinnen, ziekenhuis bezoekjes met mijn man (daar maken we altijd een gezellige afsluiter van met koffie en gebak), een schilder dag met mijn schildersmaatje, icoon schrijven en..... voor we het weten...... zitten we weer aan het einde van volgende week.
Nu gaan we nog even van de zondag genieten.


Allemaal een hele fijne week!!!


Lieve groet,



Loes






vrijdag 18 oktober 2013

Een Afrikaanse boomvrucht?





In een bloemenwinkel zag ik hem liggen.... één of andere Afrikaanse boomvrucht, was het antwoord op mijn vraag van de verkoopster, maar de naam van deze vrucht kon zei mij niet vertellen.
Met of zonder naam ik vond hem mooi genoeg om mee naar huis te nemen.


Ergens neerleggen, rechtop zetten of ophangen, prachtig voor decoratie.


Misschien dat jullie weten hoe deze vrucht mag heten, ik hoor het graag!



Een heel fijn weekend!!!


Lieve groet,


Loes









zondag 13 oktober 2013

Puur hout.




Een van mijn favoriete natuurproducten is hout in allerlei soorten en attributen.
Heel oud, beetje oud, het maakt niet uit, gewoon hout, daarbij ben ik ook een groot voorstander van 'hergebruik', dat scheelt heel veel boomkap en zo helpen we de natuur zich te herstellen.
Helaas denkt niet iedereen er zo over, en is er nog steeds veel houtkap in de prachtige natuurgebieden van onze aardbol.
Het is zo fijn om te zien hoe gebruikt hout weer hergebruikt wordt voor vele doeleinden en zo weer een tweede, derde of misschien wel vele meerdere levens krijgt.
Een bloemenvaas van een vat, met bloemen uit de tuin (Hydrangea), een oude vijzel en van gesnoeid hout een kaarsen houder en zo hebben we weer een leuk tafereel op de eettafel.





Hier regent hier de hele morgen al pijpenstelen en de tuin staat onder het water, we kunnen er niet meer omheen, het is echt HERFST!!!


Ik wens jullie allemaal een hele fijne nieuwe week toe!


Lieve groet,


Loes







donderdag 10 oktober 2013

Een tak in de pot.





Vandaag weer heerlijk geschilderd, in de pot is een tak gezet.
Het is altijd moeilijk een goede foto te maken als een schilderij nog nat is, vanwege de glinstering.


De dagen vliegen voorbij en ik wil nog zoveel doen, er ligt een plank van lindehout te wachten om een kersticoon op te schrijven, het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij voor de kerst af is, maar voor mij is schilderen of icoon schrijven ontspanning en geen aangenomen werk.
Eerst dit schilderij afmaken en dan...... zien we weer verder, want ik heb nog zoveel leuke ideeën voor andere schilderijen.

Lieve allemaal het is al weer donderdag, dus wens ik jullie voor de komende dagen een heel fijn en gezellig weekend!!!


Lieve groet,


Loes







dinsdag 8 oktober 2013

Bloemen uit de tuin.



Ik ben gisteren aan het knippen geweest in de tuin, verschillende soorten Hortensia's sieren het huis.
In de slaapkamer heb ik in een zinken kan een paar bloemen van de Hortensia Annebel gezet. De bloemen beginnen al bruin te worden, dat geeft een leuk effect aan het geheel en in plaats van een spiegel, heb ik een schilderij opgehangen.



Hierbij wil ik Ingrid van HomeLiveSityle   en Walter hartelijk bedanken voor hun tips, ik heb het direct veranderd bij instellingen/berichten en als het echt niet helpt dan volg ik de de tip van Walter van http://waltersfotos.blogspot.nl/ op, om toch de moderator aan te zetten.

Vandaag een groot deel van de achtertuin weer netjes gemaakt, geschoffeld, geveegd en voor het eerst de Buxussen gesnoeid, moet eerlijk bekennen dat ik daar een beetje tegen opzag, maar het is mij aardig gelukt. Het weer heeft goed meegewerkt en toen ik klaar was ging de zon ook nog schijnen.


Lieve groet,


Loes



zondag 6 oktober 2013

Spam via mijn blog in mijn mailbox!



Lieve allemaal,
De laatste tijd heb ik last van veel anonieme berichten vanaf mijn blog.
Het regent troep mijn mailbox van de kpn binnen (dit zie je niet op de reacties van een post), ze kiezen een post van dit blog en daarmee krijg ik van allerlei reclame naar mij toegestuurd.
Weet iemand hoe ik dit tegen kan gaan!!!

Alvast mijn dank!!!

-------------------------------------------------------------





Op de salontafel een gezellig herfst decoratie gemaakt.





Ik wens jullie een hele fijne, en als het even kan, een zonnige week toe!!!


Lieve groet,


Loes






vrijdag 4 oktober 2013

Een ruwe stoere pot.





Zo langzamerhand is iedereen terug van vakantie en begint het gewone leven weer haar plaats in te nemen. Gisteren kwam mijn vriendin langs, zij en haar man waren vier weken met de tent weggeweest naar Italië. Ook mijn schildersmaatje kwam weer van een lange vakantie terug, gezellig onder het genot van koffie en thee met wat lekkers erbij werden de vakantie verhalen verteld.
Maar...... er werd ook geschilderd, een nieuw doek stond op de ezel en ik dacht dat het leuk zal zijn een grove pot te schilderen. Na alle mooie tips van Monica van Het Moonhuis om een pot er stoer uit te laten zien met muurvuller, ben ik een grove pot aan het schilderen met olieverf.
De eerste opzet is gedaan, de verf laat ik eerst wat drogen om er weer overheen te gaan, zodat het echt een ruwe stoere pot gaat worden.


De herfst heeft duidelijk haar intrede gedaan, vanmorgen vroeg is hier een behoorlijke plensbui gevallen, gepaard met onweer en bliksem. Nu is het al weer een stuk lichter aan het worden en als ik de weerberichten mag geloven komt vanmiddag het zonnetje ook nog te voorschijn.


Ik wens jullie een heel gezellig en fijn weekend toe!


Lieve groet,


Loes






dinsdag 1 oktober 2013

Op de plank in de voortuin en cadeautjes uit Italië.




Afgelopen zondag de voortuin weer op orde gebracht, een oude gietijzeren vaas (niet te te tillen zo zwaar) op de smalle plank gezet met kleine Pompoenen er omheen en bovenop een dadeltak.
De ijzeren vaas is behoorlijk smal aan de bovenkant, dus een plant erin wordt een probleem, zo vond ik de dadeltak een mooie oplossing.




Mijn zoon weer heerlijk thuis van een mooie vakantie en hij vindt het altijd leuk om een presentje van de vakantie mee naar huis te nemen.
Deze keer een short en heerlijke wijn.

Na drie weken vond ik het heerlijk om hem weer te zien, hij is gezellig weer thuis.
Maar lieve allemaal, ik zal er volgend jaar aan moeten geloven, want hij wil gaan samen wonen met zijn lieve vriendin.


Ik wens jullie een hele fijne en zonnige week toe!


Lieve groet,


Loes




Kerst.

Wens jullie allemaal  fantastische KERSTDAGEN EN BOVENAL EEN GEZOND     EN  LIEFDEVOL 2018!!!